Julemesse med julegaver

DELTAR: – Det er jo gøy å vinne, men det viktigste er å delta sier Ellen Nyhaven, her i kaffekjas med Martha Flaa.

Julemessa på aktivitetssenteret er stedet for innkjøp av julegaver, og det bugner av salgsvarer og gevinster.

Aktivitetssenteret på kommunehuset jubilerer i år. Det er 25 år siden det startet opp, og etter en liten rundspørring finner dagens teamleder Anne Karin Tveide ut at det er jubileum for julemessa også.

– I år, som alle andre år er det fullt hus. Det er så fullt, at det er faktisk noen som bare kommer og kjøper lodd og må gå igjen, for det er ikke plass til flere, sier Tveide.

Produserer året rundt

Og hun understreker at hun bare er teamleder, for det er mange dyktige både ansatte og frivillige med i arbeidet rundt aktivitetssenteret.

– Det produseres med tanke på julemessa hele året. Det strikkes, hekles, broderes og veves, og på verkstedet produserer gutta ting i tre som kan selges eller loddes ut. Og så kommer både Coop, Kiwi og banken med gevinster, sier hun.

Ellen Nyhaven, kanskje best kjent som søster Ellen, og Martha Flaa koser seg med kaffe og kaker, og bordet fullt av årer.

– Det er ikke så veldig om å gjøre å vinne, men det er jo gøy, sier Nyhaven til Birkenesavisa.

Allerede etter første runde med årer har hun vunnet.

– Jeg er ikke så trofast på aktivitetssenteret, men når det er spesielle arrangementer så er jeg gjerne innom.  Men på eldretreffene hver onsdag er jeg fast gjest og prøver å få med meg søster Ellen også, sier Flaa.

Betydelige inntekter

Inntektene fra salg og utlodning kommer godt med. Aktivitetssenteret budsjetterer med 50.000 kroner i inntekt, og det skaffes til veie ved salg. Inntektene fra utlodningen går på et annet budsjett og er mere å betrakte som aktivitetssenterets frie midler.

Dette har vanligvis ligget på omkring 40.000 kroner, med tanke på lønns- og prisstigning er kanskje 45.000 kroner innenfor rekkevidde i år.

– De frie midlene har til nå vært brukt til innkjøp av litt møbler, og en tur for deltakerne av og til. På aktivitetssenteret er det aktivitet alle dager unntatt onsdag, men da er det eldretreff.  Mandag, tirsdag og torsdag er aktivitets- og lagedager, med mye kaffe og prat. På fredag er det bare kos, kultur og underholdning, sier Tveide.

Men så har hun ikke tid til å snakke mere. Det er tid for en ny omgang med åresalg, og i dag er åresalg viktigere enn småprat med en journalist, selv om han kommer fra Birkenesavisa.

HJUL: Teamleder Anne Karin Tveide med gode gamle trekningshjul som må til når det er åresalg.