Boksalg på biblioteket

Bjørg Senum Lie med bildebokKOM OG KJØP: Lørdag formiddag har du sjansen til å gjøre noen kupp på biblioteket på Birkeland, reklamerer kulturarbeider Bjørg Senum Lie og blar i en nydelig bildebok. Flere hundre titler skal ut.
Bjørg Senum Lie med bildebok

KOM OG KJØP: – Lørdag formiddag har du sjansen til å gjøre noen kupp på biblioteket på Birkeland, reklamerer kulturarbeider Bjørg Senum Lie og blar i en nydelig bildebok. Flere hundre titler skal ut.

KULTUR. Shrek på VHS, vakre bildebøker, lydbok på kassett eller noen av de store klassikerne? Førstkommende lørdag har du sjansen til å gjøre noen kupp på biblioteket på Strøget.

Det er et faktum at biblioteket har begrenset med plass. Nye titler skal inn, og det betyr at noen gamle må ut.
– Lørdag kommer vi til å ha et stort salg på bøker og filmer vi har sortert ut, forteller kulturarbeider Bjørg Senum Lie, som synes det er mye hyggeligere å selge ut billig framfor å måtte kaste.
– Jeg vil nesten kalle dette en skattekiste, så her gjelder det å være tidlig ute, råder hun bygdas bokinteresserte.
I tillegg til å skape plass, vil boksalget bidra til inntekter til et slunkent innkjøpsbudsjett.
Lørdag formiddag stiller altså bibliotekansatte opp bak bokkassene. Blir været bra, blir det salgsstand på fortauet utenfor lokalene, blir det vått og hustrig trekker de inn.
– Det blir såkalt posesalg, der du kan fylle plastposer og betale en liten sum per pose. Om det er lenge veldig siden noe er lånt ut, eller at utlån skjer svært sjeldent, er det en stor sjanse for at boka, filmen eller lydbokkassetten havner i utsalgskassa, forteller Senum Lie.
Mest bildebøker og skjønnlitteratur, litt faglitteratur og gamle VHS-filmer og lydbokkassetter blir å finne i kassene. Noen klassikere som Hamsun, Giæver og Falkberget ligger blant romanene, men Senum Lie lover at det stort sett dreier seg om dubletter og at de aldeles ikke kvitter seg med “de gamle store”.
– Og så må du få med at Mads Kristian Imenes alias Mad Starskin stiller med gitaren, og det blir saft, kaffe og noe enkelt å bite i, reklamerer kulturkonsulenten.