Overrasket kunstvinner

Øyvind Kopperdahl Rislaa (12) har tegnet tegneserier i årevis allerede, men det var først i år han tok steget og meldte seg på UKM. Det ble suksess.

 UKM 2012. – Dette er ikke noe engangstilfelle. Hjemme har han permer fulle av tegneseriestriper med strektegninger, røper pappa Stig, som nå må belage seg på en tur til Arendal i mars sammen med sønnen. Kunstjuryen likte nemlig Øyvinds tegneseriekunst så godt at den ga 7. klassingen billett til fylkesmønstringen i Arendal sammen med seks andre unge kunstnere. Tegneseriestripa med tittelen ”Nobels Fredsgris” handler om en gris som leverer posten, og det gjør den så godt at den til slutt blir hedret med nettopp Nobels Fredsgris. Ideen kom Øyvind på sammen med kompisen Johan Christian, og inspirasjonen fikk han fra en legofigur. Egentlig skulle stripa hete ”Postgrisen”.

-– Men det var mamma som ringte til kulturkontoret og meldte meg på, og hun visste ikke helt hva den het, forteller Øyvind, som tok den delte seieren i kunstkategorien med fatning, selv om han medgir at han ble litt overrasket.

–- Jeg trodde ikke jeg kunne gå videre, ettersom jeg ikke har fylt tretten år ennå, sier han stille.

Kunst- og håndverkslærer Tanya Hole Flaa og hennes kolleger i kunstjuryen hadde ingen lettere oppgave i år enn tidligere, snarere tvert imot. Blant de 38 utstilte verkene i den delikat danderte utstillingen var variasjonen i teknikk og uttrykk stor, med en liten overvekt på foto.

-– Det var veldig mye bra, men vi savner innslag fra aldersgruppen 15 til 21 år, kunne jurylederen fortelle da hun leste opp juryens dom. Kunsten blir nå utstilt i biblioteket på Birkeland fram til påske.

 Tekst og foto: Bjørn Vidar Lie

Kunstvinnerne

Disse gikk videre til fylkesmønstringen i Arendal med kunst:

Birgitte Ås (14) med ”Sopptur” (fotoserie i tre bilder)

Malin Ylvisåker Helle (15) med ”Sommerens delikatesser” (foto)

Øyvind Kopperdahl Rislaa (12) med ”Nobels Fredsgris” (tegneserie)

Evy Helen Colbjørnsen (14) med ”Eventyr” (foto)

Tuva Senum Lie (14) med ”Forbudt” (foto)

Anne Mai Martinsen (14) med ”Hest” (tegning)

Ida Helen Mellingen (14) med ”Fjording” (foto)