Nitrist høstkveld i parken

Vi sier det like godt med en gang: Torsdagens fjerdedivisjonsoppgjør mellom Birkenes og Tveit er det dårligste vi har sett av Birkenes i år. Samtidig var det femte tap på syv kamper etter sommerferien. Klarer ikke BIL-gutta å ta seg sjøl i nakken og snu den negative trenden, kan de komme til å befinne seg i nedrykkstriden når de siste serierundene går av stabelen.

— Det spøker vel ikke akkurat for nedrykk ennå, men vi må ha minst en seier til for å holde oss, sier trener Jørg Johnsen etter den begredelige forestillingen. Han bekymrer seg minst like mye for om han klarer å mønstre 11 mann mot Farsund kommende mandag. Mens han hadde syv spillere på benken i parken torsdag kveld, var det kun ti som hadde meldt seg klare til å ta turen til Farsund. Det får BIL-treneren til å telle på knappene.

— Kanskje trenger de et nytt fjes for å få tilbake piffen? Skal jeg fortsette må vi i alle fall ha et skikkelig oppvaskmøte der spillerne gir klar beskjed om de vil være med eller ikke. Og vil de være med, må de stille på trening og kamp, fastslår Jørg Johnsen.
Mot Tveit sto det 1-2 etter en jevn førsteomgang, der gjestene tok ledelsen allerede etter to minutter. Så reduserte Glen Jørgensen, før Tveit gikk opp i ledelsen igjen etter en gedigen tabbe av BIL-keeperen. Andre omgang starter med et godt Glen Jørgensen-skudd utenfor, før BIL gir bort ballen midt på egen halvdel for n’te gang. Tveit lar seg ikke be to ganger og kontrer kontrollert inn 1-3. Da er det gått et kvarter av omgangen. Minuttet seinere er det klart for reprise; BIL-balltap på egen halvdel, Tveit-kontring, pang og 1-4. Hadde det vært luft i BIL-ballongen ville den sannsynligvis gått ut med dette. Men mirakuløst nok klarer hjemmelaget å tilrive seg et visst overtak de siste minuttene. Det gir en redusering ved, ja, hvem andre enn Glen Jørgensen? Dermed ender det 2-4.