Festival støtter festival

SATSER: Øyvind Reiten med flere i Birkenes IL satser på Fullt Hus Skifestival, og vil opprette et aksjeselskap.

SATSER: Øyvind Reiten med flere i Birkenes IL satser på Fullt Hus Skifestival, og vil opprette et aksjeselskap.

Årets skiskytterfestival ligger an til å bli større enn noensinne. Nå ønsker initiativtakerne å legge ut driften i eget aksjeselskap.

– Nå er det fire idrettsklubber som står som arrangør av en festival med veldig stort potensiale. Vi foreslår å etablere et aksjeselskap med kapital fra de fire klubbene. Alle fire vil også være representert i styret, sier Øyvind Reiten i Birkenes Idrettslag.

Torsdag 26. juni går startskuddet for årets skiskytterfestival. Da skal det konkurreres i bakkeløp fra Bystranda i Kristiansand til toppen av Odderøya. Dagen etter er det en klassisk fem kilometer fra Kristiansand til Lillesand. Alt planlegges kringkastet på TV2.

– Fra tidligere år vet vi at TV2 er særdeles fornøyd med seertallene. I fjor kostet arrangementet oss 600.000 kroner, hvor store deler er utgifter knyttet til fjernsynsdekningen, sier Reiten.

Nytt av året er at også Oddersjaa og Torridal IL fra Kristiansand står som medarrangør. Fra før er Birkenes IL og Forland IL involvert i prosjektet. Under årsmøtet i Birkenes IL ble planene om et aksjeselskap drøftet.

– Mange ønsker å knytte seg opp til arrangementet, og jeg tror bare fantasien setter grenser for hva vi kan gjøre utenom selve løpene, sier Reiten.

Musikkfestivalen Palmesus på Bystanda i Kristiansand er en av aktørene som ønsker å være sponsor for skifestivalen. Også aktører fra næringslivet snuser på arrangementet.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!