Beboere reagerer på omkjøringa til Nordåsen

TUNGTRAFIKK. Lokale beboere har henvendt seg til kommunen om omkjøringa på gang- og sykkelvei i Lille Tømmeråsen til Nordåsen.

Som tidligere omtalt her i BA pågår det for tida utbedringer knytta til vann- og avløpsledninger i Nordåsvegen.

Fram til sommerferien er det derfor skilta omkjøringer.

Etter kort tid begynte det å komme henvendelser til Birkenes kommune fra beboere i området.

Blant disse er John Målen i Nordåsbakken og Ute Hartmann i Lille Tømmeråsen, som sendte et brev tidligere denne måneden.

De er bekymra for overbelastning av gangveien mellom Nordåsbakken og Lille Tømmeråsen, som nå brukes til omkjøring for beboerne i Nordåsen. De vil ha forsikring om at det er gjennomført risikovurdering før omkjøringstraséen ble godkjent.

– Er det bekreftet at gangstien, enn si selve veien, virkelig er bygd for lastebiler som med tre akslers hengere kan veie opp mot 50 tonn?

Målen og Hartmann uttrykker også uro for om skråning fylt mot en murvegg tåler belastningen.

Etter et par dager svarte Øyvind Raen, enhetsleder teknisk forvaltning i Birkenes kommune, på henvendelsen.

– Veien er bygd som gangvei og det foreligger ikke ytterligere dokumentasjon. Av den grunn skal det unngås å kjøre fulle lass den veien i størst mulig grad. Samtidig er dette en risiko som kommunen tar.

– Dersom det oppstår skader på annen eiendom (privat) vil kommunen selvsagt erstatte dette. Det er ikke foretatt noen dokumentasjon av dette nå, heter de blant anna i Raens svar.

– Administrasjonen ønsker å understreke at man forstår at det er krevende med en slik endring i trafikkmønsteret. En slik løsning er derfor noe man ønsker å unngå i størst mulig grad. Når det allikevel blir valgt en slik løsning ønsker vi å komme tilbake til en normal ferdsel så raskt som mulig.