Scoret fra midtbanen – til liten nytte

TREFFSIKKER. Høyreback Tonje Strigen Reiersølmoen prikka inn BILs redusering til 3-4 fra midtbanen.

Tonje Strigen Reiersølmoens redusering var ett av få lyspunkter sett med birkenesøyne da BIL-damene gikk på sitt første serietap for sesongen.

Det var ikke mye som stemte for BILs 4. divisjonsdamer da de tok imot serietoer Våg i Birkenesparken torsdag kveld. Det sto 0-1 til pause etter en usedvanlig tafatt omgang av hjemmelaget. Målet kom på et korrekt idømt straffespark etter at en Våg-spiller ble lagt i bakken i BIL-feltet.

– Første omgang er noe av det verste jeg har sett siden vi starta dette damelaget for seks år siden, medgir trener Trond Endresen.

– Det var elleve spillere utpå der som så ut som de bare venta på pausen, legger han til.

BIL bedre etter hvilen

Hva som ble sagt i BIL-garderoben i pausen aner vi ikke, men det virka. Allerede etter ett minutts spill står det 1-1 når midtbanekriger Kaja Aamlid Bjelland avslutter et pent BIL-angrep. Men selv om hjemmelaget hever seg er det ikke nok til å stoppe aggressive Våg-angripere. Drøye kvarteret ut i omgangen sender Kine Andersen gjestene i ledelsen igjen etter et soloraid. Få minutter etter tar Christina Stray Imenes med seg ballen, parkerer oppasseren sin og setter inn 2-2 helt inne ved nærmeste stolpe. Så er det klart for kveldens andre straffespark til gjestene når en BIL-forsvarer blir avblåst for hands i eget felt. Straffa settes kontant i nettet, og det står 2-3. Med snaue kvarteret igjen å spille øker Våg ledelsen når et hardt innlegg går via et BIL-bein og i mål. Da hjelper det lite at BILs høyreback ser at Våg-keeperen står langt ute og sender i vei et langskudd omtrent fra midtstreken. Ballen går i en pen bue og i nettet.

– Får ingenting gratis

I sluttminuttene legger hjemmelaget om til 3-4-3 i et desperat forsøk på å redde ett poeng, men Våg forsvarer seg godt og haler i land seieren.

– Vi får litt momentum på slutten der med reduseringa, men alt i alt er det elendig, oppsummerer BIL-treneren. Han er heller ikke spesielt imponert over dommerens innsats.

– Jeg pleier aldri å klage på dommeren, men i dag får vi ingenting gratis, sier Trond Endresen, før han legger til:

– Men alt i alt fortjener vi vel ikke bedre.

BIL-trenerne har to uker på å rette opp «alle feila fra i går». Onsdag 24. mai møter BIL-damene tredjeplasserte Øyestad/Arendal borte. Vi spår et mer skjerpa BIL-lag på Nedenes.

KAMPFAKTA

Birkenes 1 – Våg 3-4 (0-1)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 0-1 (7, str.) Marianne Rossevatn, 1-1 (47) Kaja Marie Aamlid Bjelland, 1-2 (62) Kine Andersen, 2-2 (65) Christina Stray Imenes, 2-3 (71, str.) Rossevatn, 2-4 (78) selvmål, 3-4 (84) Tonje Strigen Reiersølmoen.

BILs lag (1-4-5-1): C. Andresen – M. Mosfjell, K. Grødum, K. Lien, T. Strigen Reiersølmoen – E. Skomedal Kræmer, K.M. Aamlid Bjelland, A. Snøløs, H.S. Aronsen, M.-L. Endresen – C. Stray Imenes. Innbyttere: H. Mollestad, A. Endresen, R. Svaland Grødum

Dommer: John Sigurd Thomassen, Trauma IF

Publikum: Ca. 30