Skogeierlagets årsmøte på Væting

(Foto: Privat)

30. mars var det årsmøte i Herefoss og Vegusdal skogeierlag på Væting – et sentralt sted for en slik samling.

Leder Andreas Holm ønsket de 25 frammøtte velkommen – hvorav kvinneandelen utgjorde 8 prosent.

Det var en effektiv årsmøtegjennomgang der både årsmelding, regnskap/budsjett for 2022 og arbeidsplan for 2023 ble gjennomgått uten vesentlige bemerkninger. Styrevalgene gikk glatt igjennom og de som var på valg blei gjenvalgt. Styret består av leder Andreas Holm, nestleder John Olav Fidje, sekretær Runar Johnsen, studieleder Per Øyvind Solås, og styremedlem Olaf Moldal.

Skogbrukssjef Tormod Amundsen orienterte om virksomheten i hele Birkenes for 2022 og kunne gi følgende nøkkeltall:

Avvirket kvantum 57.515 m3 til en verdi av 28,8 mill. kroner.  Det blei satt ut 145.000 planter og utført ungskogpleie på 1639 dekar. Dette er et lavere areal enn for tidligere år. Det er for tiden veldige gunstige ordninger for ungskogpleie i form av tilskudd og gjennom bruk av skogfond. Tormod anbefalte derfor sterkt å øke innsatsen på dette området.

Skogbruksleder Kjetil Aamlid beroliget skogeierne med at tømmerprisene ville holde seg på samme nivå i hvert fall fram til sommerferien, og han sa at det var 3 hogstmaskiner som stort sett gikk i Birkenes. Kjetil understreket også viktigheten av mer fokus på ungskogpleie og sa at han hadde disponibelt mannskap til å ta seg av dette arbeidet for de skogeiere som ikke hadde tid eller ork til å ta jobben sjøl.

Som vanlig var det svært god bevertning på årsmøtet med både snitter, prinsessekake og marsipankake. Det var rikelig av alt slik at de frammøtte reiste heim igjen blide og fornøyde fra et trivelig årsmøte.

 

Olav Heimdal

 

__________  

Brukerskapt