Bør veien stenges fysisk?

Beboer i Grantunvegen, Håkon Reiersen, har henvendt seg til kommunen med ønske om oppgradering av skilting og stenging av veien for gjennomkjøring.

Grantunvegen er skiltet med forbud for motorvogn, med underskilt «gjelder gjennomkjøring», skriver Reiersen i sin henvendelse.

–Skiltene er lite synlig, svært slitt og til dels i ustand.

– Videre er det daglige brudd på både fartsgrenser og forbudet i Grantunvegen.

– Det bor mange barn i nabolaget og i omkringliggende veier som bruker Grantunvegen som gangvei til og fra skolen. Videre er det et uoversiktlig kryss mot Fv402. Her krysser også gangveien Grantunvegen uten videre skilting eller merking av gangveien.

– Det er klart uheldig at skilting ikke respekteres. Det er videre uheldig at unødvendig mange biler krysser en umerket gangveg som er brukt som hovedfartsåre for gående til og fra skolen.

– Krysset Grantunvegen – Nordåsbakken er skiltet slik at Grantunvegen er bomvei. Det er ingen fysiske hindringer som tilsier at det faktisk er tilfelle. Tilsvarende skilting er fraværende i krysset Grantunvegen – Fv 402 og er derfor forvirrende.

Reiersen ønsker nå ei oppgradering av skilt og stenging av veien.

– Jeg vil derfor be kommunen om å oppgradere skiltingen og også vurdere plassering av disse for å øke synligheten. Videre bør kommunen vurdere å fysisk stenge av Grantunvegen for gjennomkjøring ihht skilting.