Gubbene avsluttet skisesongen på piggsko

(Alle foto: Privat)

Snøen var blitt så hard at den passet ikke til skigåing for tilårskomne mannfolk. Derfor blei skia lagt på hylla til fordel for piggsko eller brodder onsdag 1. mars.

Da møttes 13 Gubber i Lunden for å bli enda bedre kjent på Lunseheia; dette vakre heiområdet som ligger så bortgjemt, men likevel så lett tilgjengelig.

Været var som vanlig veldig flott. Skyfri himmel, vindstille og strålende sol var rammen rundt denne turen som etter hvert blei på 5-6 km. Vi gikk over 11 navngitte tjønner der piggskoa kom til sin rett. Halvveis på turen blei det fyrt opp bål ved Lauvreistjønn og matpausen varte en times tid.  Trygve hadde vært forutseende og tatt med seg skøytene i sekken. Disse tok han på seg da maten var fortært – og hadde en oppvisning for seg selv og for interesserte tilskuere.

Tida går fort i godt selskap heter det, og slik føles det når Gubbene samles. Før vi vet ordet av det så har tida løpt fra oss og Gubbene må takke for turen, sannsynligvis den siste for denne vinteren – eller, hvem vet? Det kan fortsatt komme snø for det er jo fortsatt tidlig i mars.

 

Olav Heimdal

 

________________

Brukerskapt