Vil ikke behandle søknaden om nytt leilighetsbygg i Valtjønnveien

VALTJØNNVEIEN 3. Det er på denne industritomta at det er søkt om rammetillatelse til å sette opp et tre etasjers bygg med ni leiligheter.

Byggesaksbehandler i Birkenes kommune har nå sendt mangelbrev til Oslotre AS knytta til deres nylige søknad om rammetillatelse til oppføring av et leilighetsbygg i Valtjønnveien 3 på Birkeland.

BA omtalte planene i nettutgava vår i går torsdag 9. februar.

Søknaden gjelder planlagt oppføring av et todelt bygg i tre, med til sammen ni leiligheter av ulik størrelse. Tomta ligger inntil veien bort til skolene, der den gamle blå fabrikken til Aanesland nå ligger.

Det er Oslotre AS som på vegne av tiltakshaver Birkeland Gul & Blå AS har søkt Birkenes kommune om rammetillatelse. På eiersiden i Birkeland Gul & Blå AS finner vi Cornelis Arie Verkerk, Tønnes Sindland og Gunnar Adolf Aanesland.

– Søknaden er mangelfull og kan ikke realitetsbehandles, konkluderer kommunens byggesaksbehandler Shams Hussaini sitt mangelbrev.

– Søknaden er gjennomgått og følgende feil/mangler er oppdaget (listen er nødvendig ikke uttømmende).

– Det fremgår av reguleringsbestemmelser at bygningene skal ha minst et soverom mot stille side. Tegningene viser at leilighetene i første etasje ikke har soverom mot stille side. Det må evt. omprosjekteres eller søkes dispensasjon fra denne bestemmelsen.

– Grad av utnytting, reguleringsbestemmelser presiserer at grad av utnytting for området er 30 prosent BYA (bebygd areal). Det følger ikke med noe beregning av utnyttelses grad i søknaden. Det bes at følgende oppgis.

– Maks mønehøyde, det er avklart i bestemmelsen at maks mønehøyde er kote +71, tegningene viser at omsøkte tiltak overskrider tillate høyden. Høyden må evt. nedjusteres til kote +71 eller det må søkes dispensasjon fra reguleringsbestemmelser.

– Etablering av parkering og plass til søppeldunker utenfor byggegrense. Situasjonsplanen viser ikke avstand fra parkeringen til nabogrense og heller ikke mot veien. Avstandene må vises i situasjonskartet, dersom det er kortere enn 1 meter til nabogrense må det enten hentes skriftlig samtykke eller det må søkes dispensasjon fra pbl § 29-4 (plan og bygningsloven). Videre vises det til kommunens parkeringsnorm som sier at ved leilighetsbygg/flerpersonsboliger skal det prosjekteres 1,5 parkeringer per boenhet/leilighet. 0,5 av parkeringsplassene skal være felles gjesteparkering for beboerne i samme boligkompleks. Ut fra det vi kan se er det prosjektert 14 parkeringsplasser, noe som ikke samsvarer med antall leiligheter. Det vedlegges kommunens parkeringsnorm, og det bes å bekrefte at parkeringene er etablert i henhold til normen når det gjelder størrelse, lademulighet og andre aktuelle momenter i normen.

– Lekeplass, lekeplassen skal også målsettes og den må oppfylle kravet til kommunens lekeplassnorm. Se vedlegg.

– Tegningene viser at det skal settes opp en flaggstang i eiendommen, stangen må målsettes og dersom den er høyere enn kravet på SAK10, må det søkes om å sette opp flagget.

I mangelbrevet gjøres det i flere av punktene oppmerksom på at det kan søkes dispensasjoner.

– Administrasjonen vil minne at adgangen til å innrømme dispensasjon praktiseres strengt i kommunen. Dersom det er aktuelt med dispensasjonssøknad, bes det å fremme en velbegrunnet søknad hvor det vises klart at hensyn bestemmelsene ikke blir vesentlig tilsidesatt. I tillegg må det vises at fordelene ved å gi dispensasjon er klart større enn ulempene. Det bemerkes også at selve dispensasjonssøknaden også er nabovarslingspliktig.

– Saken stilles med dette i bero til søknaden er komplettert, står det nederst i svarbrevet til Oslotre AS

Fristen til å få på plass en god nok søknad er satt til 8. mars.