Har ikke ledige lokaler til den offentlige tannklinikken

IKKE PLASS. Det å leie lokaler fra Elvebredden Tannlegesenter har blitt lansert som en mulig løsning for den fylkeskommunale tannhelsetjenesten. Nå kan Jon Olav Holmen ved tannlegesenteret på Strøget fortelle at det ikke finnes ledig kapasitet hos dem.

Jon Olav Holmen ved Elvebredden Tannlegesenter på Strøget har gjennom oppslag i BA fått med seg at deres egne lokaler har vært lansert som en mulig løsning for å videreføre den fylkeskommunale tannhelsetjenesten i Birkenes. Han kan nå fortelle at det ikke er kapasitet til utleie av behandlingsrom hos dem.

Det var Anders Christiansen (Ap) som i høstens valgkamp løftet fram saken om å sikre at det fortsatt skulle være en offentlig tannklinikk i Birkenes. Det skjedde etter at Birkeland tannklinikk i juni ble midlertidig stengt, da lokalenes standard ikke lenger tilfredsstilte gjeldende krav.

I november gjorde Birkenes kommunestyre følgende enstemmige vedtak:

– Kommunestyret ber kommunedirektøren kontakte Agder fylkeskommune for å be dem undersøke muligheten for å bruke Elvebredden til tannhelsetjenesten for å oppfylle fylkeskommunens vedtak om tannhelsedrift i Birkenes.

Til det vedtaket har Holmen følgende kommentar:

– Vi har ikke kapasitet til å få inn flere her. Vi har drift fem dager i uka. To tannleger jobber to dager hver, og den femte dagen har vi en tannpleier her, forteller han.

– Noen ganger overlapper vi hverandre, og det muliggjør akuttbesøk. I tillegg er vi mindre sårbare ved driftsstans på en tannlegestol, utdyper han.

Holmen stusset da han leste i BA at de hadde ledig kapasitet.

– Det har vi ikke hatt på mange år. Etter starten i 2016 hadde vi en gradvis økning fra to til fem behandlingsdager, sier han.

Holmen uttrykker forundringen over at ingen av politikerne har henvendt seg til dem.

– Alle er velkomne til å spørre, og det er nok slik at det er fylkeskommunen som i utgangspunktet skal henvende seg til oss. Men om noen hadde sjekket mulighetene først, hadde man ikke trengt bruke tid på den løsningen, sier han.

– Når det er sagt er vi absolutt tilhengere av at det kommer på plass en offentlig tannhelsetjeneste i kommunen. Alle er best tjent med det, sier Holmen, og legger til at et klart svar fra dem nå kan gjøre at det ikke brukes tid på omveier som ikke fører frem, men heller sørger for at det kan bli fortgang i saken.