Både nabo og kommunen reagerer på de mange Oda-bilene i Natveitåsen

KLAGER. Mange Oda-biler står parkert utenfor en bolig i Natveitåsen. Nå reagerer nabo og kommunen. (Foto: BA, oktober 2022)

Thor Thorsø i Natveitåsen har sendt inn en naboklage til Birkenes kommune hvor han beskriver problemer med kjøring, og parkering av flere Oda-biler i nabolaget.

– Jeg opplever at Natveitåsen 121 brukes som en base og parkeringsplass for mange Oda-sjåfører, skriver han i klagen som ble sendt kommunen 6. februar.

– Jeg, og flere har opplevd at de kjører langt over fartsgrensen på 30 km/t, ofte midt i veien, og bruker en del håndbrekk for å leke. De parkerer ofte halvveis ute av veien, slik at brøytebilen ikke får brøytet hele veien. Når de selv skal ut så dytter de bare brøytekanten ut i veien, slik at bilister på nedsiden må unngå store mengder snø når vi skal forbi. De parkerer også på de tomme tomtene nedenfor. Vi har talt 7-8 biler på de meste. Håper min klage kan være med på å gjøre nabolaget bedre, avslutter han i klagen.

Birkenes kommune ved teamleder Plan- og utvikling, Tommy Eikerol, skriver i et brev til Oda Norway AS den 8. februar:

– Birkenes kommune har mottatt naboklage vedrørende parkering av Oda-biler i Natveitåsen boligområde, Birkenes kommune. På ett tidspunkt var det inntil 7 Oda-lastebiler som var parkert rundt ett av husene i Natveitåsen 121. Henvendelsen går derfor både til Oda Norway As, da bilene er tilhørende dere, og samtidig til registrert hjemmelshaver for eiendommen, Kamonen eiendom AS.

Natveitåsen er et nyere regulert boligområde og tillatelse til næringsvirksomhet skal være sterkt begrenset.

Administrasjonen ber nå om tilbakemelding fra Oda.

– Drives det næringsvirksomhet i forbindelse med utkjøring, lager eller annet med tilknytning til og fra Natveitåsen 121 A, og eller B?

– Hvorfor er bilene parkert i boligområdet? Hvem har tilgang/bruk av det enkelte Oda-kjøretøy?

– Videre ser administrasjonen at det er mange av bilene som er parkert på kommunens eiendom (gnr. 87. bnr. 260). Vi ber om at alle bilene fjernes fra eiendommen umiddelbart. Parkering må holdes innenfor boligeiendommens parkeringsarealer.