Trolig utsatt massevaksinering til siste del av februar, opplyser kommuneoverlegen – som sjøl er i karantene etter besøk på restauranten Bellini

UTSATT MASSEVAKSINERING I BIRKENES. – Først når vi er der at vi får leveranser på 70-100 doser i uka, så vil vi ta i bruk Idrettshuset til vaksinering, sier kommuneoverlege Thor-Erling Engemyr.

Innbyggerne må smøre seg med tålmodighet når det gjelder korona-vaksineringa i Birkenes. Sånn ser det i hvert fall ut nå. Leveransene av vaksiner er fortsatt små.

Ved flere anledninger har kommuneoverlege Thor-Erling Engemyr og vaksinasjonskoordinator Monica Flaa Birkeland opplyst at planen har vært å starte vaksineringa på Idrettshuset på Birkeland «i midten av januar».

I dag opplyser kommuneoverlege Engemyr at han er usikker på når massevaksineringa på Idrettshuset kan starte. – Jeg gjetter på ultimo februar.

Da er vi mellom fem og seks uker fram i tid.

– Nå vet vi ikke hvor mange doser vi får framover. Bare at vi nå fikk 20 doser i uke 3, og at vi skal få 48 doser i uke 4. Overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet tror ikke de store mengdene med vaksinedoser blir sendt ut før i slutten av februar, sier Engemyr.

Det lille antallet med doser som er planlagt levert den nærmeste tida, gjør det uaktuelt å ta i bruk Idrettshuset ennå.

– Først når vi er der at vi får leveranser på 70-100 doser i uka, så vil vi ta i bruk Idrettshuset til vaksinering, sier Engemyr.

2. juledag mottok Birkenesavisa følgende informasjon i en e-post fra kommuneoverlege Thor-Erling Engemyr. – Jeg oppfordrer folk til holde avstand, ikke å klemme hverandre og se så få nye mennesker som mulig. Folk bes være ekstra oppmerksomme hvis de skal «ut på byen», og delta i større, festlige lag.

Fredag 8. januar tok kommuneoverlegen med seg familien sin for å spise på restauranten Bellini i Markensgate i Kristiansand. Dagen etter ble det påvist smitte hos gjester og ansatte på restauranten. Personer som hadde vært i restauranten uka før ble pålagt karantene. Engemyr har nå testa negativt, men må bli i karantene fram til førstkommende mandag.

– Dersom alle barnefamilier i Birkenes følger ditt eksempel og drar på restaurant i Kristiansand, vurderer du, som kommuneoverlege, at dette ville være en utfordring for smitterisikoen i Birkenes?

– Nei. Så lenge man følger smittevernrådene, så ser jeg på det som en liten risiko for å bli smitta om barnefamilier drar på Egon, Bellini eller McDonald’s, svarer Engemyr.