Arbeiderpartiet ønsker en oversikt over hvor mange som sliter i Birkenes

Vi lever i et urolig verdensbilde. Kina rasler med sablene. Nord Korea utfordrer stadig omverdenen og ser hvor langt de kan strekke grensene. Iran og Afghanistan undertrykker befolkningen, særlig den kvinnelige delen. Saudi Arabia og Emiratene. De bruker penger og rikdom for å oppnå anerkjennelse og legitimitet. Rikdom som Norge brukte til fellesskapet, bruker de til å kjøpe seg fri. Fri fra fordømmelse når de undertrykker kvinner, homofile og emigranter.

Så har vi Russland som virkelig presser det europeiske fellesskapet. Heldigvis står Europa samlet.  Utfordringen er at det er Ukraina som blør. Og Ukraina blør kraftig. Tenker ofte. Hvorfor går ikke bare NATO inn og ordner opp. NATO burde ha kraft og ressurser til å ordne opp. En forlokkende tanke, men det er nok ikke så enkelt. Det ville utfordret mange nye dilemmaer som hadde vært svært vanskelige.

Hvorfor bruker jeg tid på verdenssituasjonen i tenkesmia i Birkenesavisa?

Jo det er fordi dette utfordrer samfunnet vårt.  Landet vårt, folket vårt og kommunen vår.

Dette har fått konsekvenser for våre liv. Prisene har steget kraftig utover det normale. Da særlig på drivstoff, strøm og matvarer. Varer vi alle trenger. Rentene har steget kraftig, men likevel ikke så mye mer enn de var før pandemien. De aller fleste som har jobb klarer seg rimelig greit, men vi ser en økende del av befolkningen som sliter. Det er denne delen av befolkningen som trenger hjelp. Det burde ikke være nødvendig å være fattig i Norge. Det burde ikke være nødvendig å få hjelp for å få mat på bordet. Det er vondt å se folk stå i kø for å få sine matvareposer. Det er dog godt å se alle gode frivillige hjelpere som trår støttende til, men det skulle ikke vært nødvendig.

Med mitt politiske bakbilde skulle det ikke vært fattige i Norge. Det er ikke det at folk får mat på bordet som ødelegger økonomien vår og får inflasjonen til å løpe løpsk. Dette bør vi alle ta inn over oss.

Dette er utfordringer som også gjelder innbyggere i Birkenes.

Derfor vil Arbeiderpartiet komme med en interpellasjon hvor vi ønsker en oversikt over hvor mange som sliter i Birkenes. Dette for å sette søkelys på fattigdom. Da kan vi lettere se hvordan vi kan hjelpe.

 

Anders Christiansen (Ap)

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.