Sterk start for Martin på det nye året

SUPERSPRINTPALLEN. Toer Øverby (f.v.), vinner Eric Perrot, treer Martin Uldal. (Foto: IBU/I. Stančik)

Skiskytter Martin Uldal starta det nye året med å ta en ny pallplass i IBU Cup da han torsdag ettermiddag gikk inn til 3. plass på supersprinten i Brezno-Osrblie i Slovakia.

Birkenesskiskytteren ble bare nummer 23 i kvalifiseringa etter én bom på liggende og tre bom på den stående skytinga. Men viste desto mer fryktinngytende form i finalen, der han gikk i mål bare ett sekund bak toer Mats Øverby og 11 sekunder bak den franske vinneren Eric Perrot, til tross for henholdsvis tre og én bom mer på skytinga.

Kvalifiseringa gikk over 4,5 kilometer med to skytinger, mens finalen gikk over 7,5 kilometer med fire skytinger.

Med Isak Frey på 4., Alexander Fjeld Andersen på 5. og Endre Strømsheim på 9. plass leverte de norske gutta en ny knallsterk innsats i det internasjonale selskapet.

Norsk dobbeltseier, 9. og 10. plass i kvinneklassen kompletterte en stor norsk dag i Osrblie.

Årets første og sesongens tredje runde i IBU Cup (Europacupen) fortsetter med sprint lørdag før den avsluttes med mix-stafetter søndag.