Fortjent tap mot Vindbjart 2

SVIKT: Markeringsspillet til BIL svikter fullstendig og hjemmelagets Christian Follerås (5) setter inn 1-0 fra kort hold.

Etter den noe overraskende, men fortjente seieren over Donn i første serierunde, ble Birkenes satt ettertrykkelig på plass i Vennesla.

Kampen på Moseidmoen starta som forventa. Birkenes lå dypt og kompakt i ramma, som det så fint heter på fotballspråket, mens vertene hadde ballen mesteparten av tida. Etter hvert som tida gikk i 1. omgang, begynte Vindbjarts nest beste å bli småfrustrerte og planen til BIL så ut til å funke bedre og bedre. Overgangsmulighetene åpenbarte seg uten at de ble utnytta.

Men med bare fem minutter igjen av omgangen kunne Christian Follerås på hjemmelaget litt for enkelt stange inn en presis corner, hvor våre gutter ikke fulgte med i det hele tatt. Og som ikke det var nok økte de ledelsen like før pause da et skudd fra venstre fikk en retningsforandring og Einar Ytrehus i BIL-buret var fullstendig utspilt.

I 2. omgang prøvde Birkenes å stå litt høyere og være et hakk mer aggressive i presspillet for å få en tidlig redusering, men de ble i stedet løpende imellom og var hele tiden noen tideler for seint ute i duellene. Vindbjarts dødballer var en konstant trussel og etter en knapp time lå ballen i garnet bak Einar igjen. BILs sisteskanse fikk bare halvklarert bakover i feltet hvor den gamle målsniken Øyvind Gausdal lå og lurte, og han kunne enkelt styre inn 3-0.

Like før slutt fikk Birkenes ballen i mål, da en sterk Jon Frigstad steg til værs og stanga inn en god corner fra Kristoffer Suggelia. Men av en eller merkelig grunn markerte dommeren for angrep på keeper og scoringen ble annullert. Sluttresultatet ble derfor 3-0 til hjemmelaget, og trener Frank Tronstad erkjente at hans disipler ble noen nummer for små denne mandagskvelden.

– En tøff kamp her på Moseidmoen mot en bra motstander. Dessverre er vi ikke helt der oppe på det nivået vi hadde mot Donn, og da blir det vanskelig å slå et Vindbjart 2 med mange gode og rutinerte spillere. Gutta jobber iherdig, men akkurat i kveld møter vi bare et bedre lag og taper fortjent, uttalte Frank til BAs utsendte.

Måten de to første baklengsmålene kom på var han lite fornøyd med.

– På 1-0 sover vi på vakt, og på det andre målet er vi på etterskudd og så er det jo tilfeldigheter som gjør at det skuddet går inn. Mål preger kamper, og vi klarer ikke helt å heve oss i 2. omgangen. Men vi må bare prøve igjen til torsdag!

Da kommer sterke Express til Birkenesparken. Lagene har allerede møttes to ganger i år. Begge kampene har endt med seier til laget fra Fevik. Klarer BIL å slå tilbake?