5. og 10. plass til BIL-skiskytterne  

PERFEKT SKYTING. Andreas Aas blåste ned alle ti blinkene da han gikk inn til 5. plass på norgescupsprinten på Lygna søndag. Her er vegdølen i aksjon under forrige vinters junior-VM i Soldier Hollow i USA. (Arkivbilde)

Andreas Aas’ 5. plass og Johannes Kolstad Lies 10. plass på sprinten ble de beste resultatene sett med birkenesøyne under helgas norgescuprunde for junior og senior på Lygna.

Lørdagens normalprogram og søndagens sprint på Lygna skisenter mellom Hønefoss og Gjøvik, utgjorde sesongens andre runde i ASKO Cup (norgescupen) for seniorene. I den første runden, på Geilo, var Espen Uldal Birkenes ILs beste med 9. plass på sprinten og 21. plass på fellesstarten. Andreas Aas gikk inn til 47. og 31. plass i seniorklassen. På Lygna kunne rekruttlandslagsløperen konkurrere mot jevnaldrende løpere. Da ble det en 5. plass på søndagens sprint etter at han hadde skutt fullt hus på skytinga.

– Veldig fornøyd

– Dét er jeg veldig fornøyd med, sier Aas til Birkenesavisa. Han valgte å stå over lørdagens normalprogram etter å ha kjent på litt grums i halsen. Dermed var ikke langrennsformen helt på topp på søndagen.

– Men det ble jo greit, og kroppen føltes bra uka før, så jeg tror jeg skal være i rute, sier vegdølen. Med tanke på uttaket til junior-VM var det uheldig å miste lørdagens løp, men Aas satser på å få trent godt i lysløypa hjemme på Engesland i romjula, slik at han skal være klar til å kjempe om VM-plassene når neste runde i norgescupen går av stabelen på Liatoppen i Hallingdal andre helga i januar.

Ikke julestjerne

Espen Uldal måtte nøye seg med 20. plass på normalen på Lygna etter sju bom på de 20 skudda. På sprinten dagen etter gikk han seg opp til en 13. plass etter å ha bomma én gang på liggende og to ganger på stående.

– Det var kaldt, så det var utfordrende å holde varmen på standplass. Litt vind søndag, men jeg skal ikke skylde på dét, sier birkenesløperen, selv om vinden blåste rett inn på sikteøyet slik at han stadig måtte opp med hansken og tørke tårer, noe han tapte sekunder på. Uldal trøster seg med at sesongen er lang og at det kommer flere muligheter til å gå seg inn i IBU Cup-diskusjonen.

– Jeg er tydeligvis ikke noen julestjerne i år, så jeg får satse på å bli en nyttårsrakett i stedet, konstaterer han.

19. og 10. plass

Tredje birkenesing i aksjon på Lygna, Johannes Kolstad Lie, gikk inn til 19. plass i 18-årsklassen på lørdagens normalprogram etter å ha skutt henholdsvis fem, tre, én og fire treff på de fire skytingene. På sprinten dagen etter ble det fire treff på liggende og to på stående. Det ga herefossingen en 10. plass.