Omvendt julekalender – klasse 5C gir bort gaver til dem som trenger det mer

OMVENDT JULEKALENDER. I stedet for å få kalendergaver har klasse 5C ved Birkeland skole samlet inn gaver de vil gi bort til andre barn som trenger det mer. Her er klassen med noen av de innsamlede gavene som andre snart vil få glede av. Klassen var noe redusert på grunn av sykdom da bildet ble tatt.

Det er mange som opplever trangere økonomi nå før jul, spesielt i år. Det er noe klasse 5C ved Birkeland har pratet mye om, og de vil gjerne gjøre sin del for å lysne litt opp i hverdagen til dem som trenger det.

Klassen har i år omvendt julekalender. I stedet for å ha pakkekalender til seg selv, har de valgt å lage en pakkekalender der de finner hele og rene leker og klær hjemmefra som de pakker inn, merker og tar med på skolen. Frem til 16. desember samler de inn gavene, og når BA var innom klassen denne uka hadde de allerede samlet inn en haug med kalendergaver.

Gavene skal så overrekkes en organisasjon som skal gi de videre til familier som kanskje ikke har så mye å rutte med i julen.

– Jeg leverer gavene til «Hjelp oss å hjelpe» i Kristiansand neste fredag, sier kontaktlærer i 5C, Irene Møller Sæverud. Det er fint å se engasjementet deres. De var med på ideen med en gang, og det er ingen selvfølge, legger hun til

«Hjelp oss å hjelpe» har ifølge hjemmesiden deres fokus på aleneforsørgere med lav inntekt, rusmisbrukere, studenter, eldre mennesker, innvandrere, asylsøkere med mere. De ekskluderer ingen, og rar ikke hensyn til etnisitet, religion og livshistorie.

– Det er fint å gi til andre barn som ikke får så mye, sier Leah når hun forklarer hvorfor de har valgt omvendt julekalender i år.

Mohammed forteller at de selv ikke feirer jul, vel ikke helt i hvert fall.

– Vi får noen gaver til jul, men jeg synes det er fint å gi noe til dem som trenger det mer. Pappa synes også det var en god ide, og vi har funnet frem både klær og leker, sier han.