Birkenesamatørenes julemarked – lefser og kransekaker ble revet bort

GODT BESØKT. Julemarkedet var veldig godt besøkt. Sigrid Bjelland og Ruth Beisland er veldig godt fornøyd med både besøk og salg.

– Det har vært utrolig mye folk her. Det stod biler på utsida her en halv time før vi åpnet. Mange er redd for å ikke få med seg lefser og kransekaker og er derfor tidlig ute.

Det forteller Sigrid Bjelland når Birkenesavisa ankommer julemarkedet to timer etter åpninga.

– Mange kom inn her med tunnelsyn og tok sikte på bordet innerst i hjørnet hvor kransekaker og lefser pleier å være. Men i år hadde vi flyttet bordet med kransekaker så de måtte se seg om litt ekstra, sier Sigrid.

Ruth Beisland hadde bakt alle syv sortene i tillegg til 40 kransekaker, og stilte med et bugnende bord når julemarkedet åpnet. Kakene fikk fort ben å gå på, og da Birkenesavisa svingte innom var det betraktelig mindre igjen på bordet. 30 kransekaker var allerede revet bort. De siste 10 hadde hun spart, slik at hun kunne selge noen også på lørdagen. Ruth er en av veteranene på Birkenesamatørene, og hun er naturlig nok godt fornøyd med de første timene.

– Jeg har vært med her i hvert fall i 25 år, og jeg kan mest ikke huske at det har vært så mye folk her på åpninga. Nå har det roet seg litt og det første innrykket med folk sitter og koser seg med kaffe og vafler. Regner med det kommer en god del flere innom utover ettermiddag, sier Ruth.

NY UTSTILLER. Maria Heggem Mosfjeld stiller på julemarkedet for første gang med sine kort og babytepper.

Maria Heggem Mosfjeld er ny utstiller av året. Hun stiller med egenproduserte julekort og babytepper. Hun bestemte seg nå i sommer for å prøve seg på julemarkedet, og har produsert mye på den korte tiden. Julekortene er tegnet med en karakteristisk strek, noen med et litt humoristisk preg.

– Dette julekortet her med teksten «God jul til du – du har en himla fin fu» er det mange som ser på. Noen kjøper også et annet og gjemmer dette bak, ler hun.

FASTE GJESTER FRA GRIMSTAD. Bodil, Johanna og Bente har tatt turen fra Grimstad. Det er fast tradisjon for venninnene, og det viktigste for dem er å få med seg lefser og julekaker.

Folk kommer langveisfra for å få med seg begivenheten. Vi treffer en ivrig venninnegjeng fra Grimstad. Tradisjonen tro har de tatt turen til julemarkedet på Idrettshuset. Her ønsker de å bruke store deler av dagen til litt handling av julebakst og en kaffeprat før de avslutter med et hyggelig venninnebesøk på Strøget.