30 årsjubileum og messesuksess på Engesland

Etter to magre korona-år, var det på lørdag endelig duket for en god, gammeldags salgsmesse på Engesland. Og folk strømmet til fra alle kanter.

Godt over 200 mennesker var innom denne dagen; noen for å kjøpe spesielle ting som de vet finnes der – eller for å få noe godt i skrotten. Noen impulskjøp blei det sikkert også. Men det alle – i hvert fall voksne – ser mest fram til, er det sosiale; det å treffe igjen kjente som de kanskje ikke har sett på lang tid. Det kunne vi observere ved å lytte og se utover lokalet. Derfor er det også et stort ønske om at dette arrangementet kan fortsette i årene som kommer.

Det var omkring 20 salgsboder, to av dem utendørs. De vi snakka med var fornøyd med salget. Thor Daniel Aas hadde solgt flere kostbare utepeiser fra Espegard, mens Anne May Grosås fra Iveland, kunne melde og godt salg av Aloe Vera produkter.

Kransekakelotteriet er veldig populært forteller Linda Vegusdal Stølen; noe som gjenspeiles i et loddsalg på 35.000 kroner. Men i forveien har det vært mye dugnad i form av baking og andre forberedelser både på matfronten og ellers. Ja, det er en beundringsverdig innsats som gjøres av alle de involverte.

Dagen blei avslutta med trekning på loddbøkene. Der var det et hav med gevinster, og av disse var et trettitalls gitt av lokalt næringsliv. Lotteriet innbragte 27.000 kroner.

Salg av lapskaus, rømmegrøt og kaker i mange varianter ga også klingende mynt i kassa, for ikke å snakke om alle de beløp som blei vipset rett inn på kontoen. Arrangørene håper de sitter igjen med i overkant av 50.000 kroner som deles likt mellom IL Gry og Vegusdal Bygdekvinnelag.

 

Olav Heimdal

____________

Brukerskapt