– Fiks brua!

 

Det har vært en forbindelse. Helt fra starten! Mellom Østre og Vestre Mollestad.

Vi flytta fra Kristiansand til den gamle sentralen på Østre Mollestad for litt over 11 år siden. Første gang jeg gikk over «gamle brua» var med eldstemann på 3 måneder i barnevogn til enda ukjente naboer. Det var det første skrittet inn i vårt nye lokalsamfunn.

Siden da har jeg og familien hatt utallige gåturer under beltet og gamle brua er våre faste forbindelse over elva når vi trasker av gårde hver lørdag og søndag, nå med tre store gutter på 4, 8 og 11 år. De må lufte seg! Vi må lufte oss! Vi har alltid avstemning etter frokosten. Skal vi «rundt Eikeli» eller «rundt Monen»?

Eikeli er best, da slipper vi den trafikkerte «nye brua» uten plass til gående eller syklende. Og med fare for store lastebiler i høy fart!

Gamle brua har også en del av historien til eldstemanns største bragd. Sommeren 2021 hoppet han endelig fra brua og ble litt mer en del av der vi bor.

Naboene på Vestre har blitt kjentfolk og venner. Vi stortrives med folk på begge sider av brua! Vi er på Mollestad-triatlon sammen, vi er på Sandøyra på sommeren, vi er på nabobesøk og vi er i aktivitet i nærområdet. Alt sammen muliggjort av forbindelsen vår over «gamle brua».

Vi ønsker oss at den skal eksistere i mange år framover!

 

Stine Sagen

______________

Leserinnlegg