Dugnadsgjeng har ryddet før restaurering av gamle Mollestadbrua

Nylig var et førtitalls personer samlet til dugnadsarbeid ved den gamle Mollestadbrua.

– Det var masse folk fra begge sider av elva og en del utenfra også sier Helge Aasli, medlem i arbeidsgruppa for brua.

Det var to-tre motorsager i sving på begge sider av brua. Med i dugnadsgjengen var også mye ungdom. De er flittige brukere av området, og ville gjerne bidra til at man snart igjen kan begynne å bruke brua. Dugnadsgjengen har hogd litt og fjerna rus og rask. Småting som er i veien for å kunne begynne arbeidet.

Kanskje kan man stryke, eller i hvert fall redusere en post på budsjettet. Kommunen har budsjettert med 300 000 kroner til oppryddingsarbeidet rundt brua.

– Vi fjernet busker og kratt på begge sider av brua, samt noen større trær. Vi fikk frem konstruksjonen og gjorde den mer tilgjengelig for det videre arbeidet. Tanken er at nå kan konsulentfirmaet komme lettere til med sine undersøkelser og arbeid, sier Aasli.

– Vi fikk gjort det vi hadde tenkt. I tillegg var det koselig å samle grenda slik. Vi håper vi med litt dugnad kan bidra til å gjøre arbeidet lettere og billigere for kommunen. Vi vil vise at vi står klar til å bidra, og vi håper etter hvert som arbeidet skrider frem at det er andre arbeidsoppgaver vi kan ta på oss, sier Aasli.

 

Alle bilder: Privat/Anna Birkeland Sørlien