Mollestadbrua – vi vil bidra!

 

Etter å ha lest kommunens investeringsbudsjett, er alle som bruker den gamle Mollestadbrua takknemlige for at vi har fått en egen post. Det er positivt å lese at kommunen tar sitt ansvar for å vedlikeholde ei bru som de eier. Det er mye penger for kommunen.

I månedsskiftet august/september gikk folk fra Ydderdalen «mann av huse» for å delta på oppstartsmøte for fremtidens «gamlebru». Det var et solid oppmøte og et stort engasjement blant folk som ønsker at brua skal bli trygg igjen, og kan gjenåpnes så fort som overhodet mulig. Engasjementet var så stort at alle ønsket å bidra for at det kan skje. Det er derfor viktig å presisere at dugnadsiveren er stor.

I etterkant av dette har et vært og er det god dialog med både kommuneadministrasjonen v/Øyvind Raen og med ordfører Gyro Heia. Frem til nå har det vært vanskelig å komme noe videre før forslag til budsjett forelå og ble presentert.

De seneste leserinnleggene har blant annet synliggjort viktigheten av brua for flere enn bare de nærmeste. Brua er viktig for den ukentlige turen, den daglige turen, for tilgang til trafikksikker busslomme, for tilgang til den flotte gang- og sykkelveien fra Mollestad og til Birkeland osv. Brua er viktig på flere måter. Et av leserinnleggene viser viktigheten som brua har for kommunens største private kulturaktør, GB-festivalen.

Det er i andre kommuner foretatt anbudskonkurranse der dugnadsarbeid er en del av grunnlaget. Dette er kommunale prosjekter, og i disse er det ønskelig å kunne utføre deler av prosjektet som egeninnsats/dugnad. Dugnadsarbeid er sågar egne punkt i tilbudsgrunnlaget. Detaljene i disse prosjektene undersøker bruas prosjektkomité akkurat nå, for å se på muligheten for at dette også kan gjøres når arbeid på brua skal utføres.

«Brufolket» vil bidra til at brua gjenåpnes så fort som mulig, derfor vil vi være med på dugnadsarbeid. Som et eksempel så viser forundersøkelsene og budsjettet utarbeidet av Safe Control en kostnad på 100.000 kroner for felling av trær. Dette og mye annet kan «brufolket» bidra med. Det vil kunne gjøre at totalkostnaden for kommunen blir lavere. Så dersom vi får lov, så vil dugnadsinnsatsen minimere kommunens kostnader og brua blir gjenåpnet så fort som mulig.

 

Vennlig hilsen

Prosjektkomité for den gamle Mollestadbrua

Anna Sørlien

Helge Aasli

Alf Petter Mollestad

_______________

Leserinnlegg