Nær hundre på basaren i Oladalen Grendelag

På fredagens basar var det rekordstort oppmøte med hele 94 personer til stede på Væting Grendehus. Ja, det kom så mange at ekstra stoler og endatil en av de gamle bedehusbenkene måtte hentes ned fra loftet.

Dette har nok sammenheng med at pandemien satte en stopper for basaren de to foregående åra, slik at folk var «basarhungrige».

Hungrige var også folk da de kom til det bugnende kakebordet som de er kjent for her på Væting. Men først var det to omganger med åresalg der det blei satt en begrensning på 4-5 stk. til hver person, slik at alle kunne bli med på trekningene. Og det var overflod med gevinster; de fleste gitt av lokale, men også fra utenbygds firmaer.

Det blei trukket 15 ganger på hver omgang, og Svein Inge Moldal, leder av styret i grendelaget, sier at de til neste basar må utvide antall årer betydelig.

I pausen kom det et overraskende og populært innslag ved Åse Lill Eftestøl, som er medlem av Lindesnes Trekkspillklubb. Ho hadde tatt med seg enraderen og spilte Basarvisa av Alf Prøysen. Innslaget høstet stor og fortjent applaus.

Etterpå var det to nye omganger med åresalg, før basaren blei avslutta med trekninger på både barnebøkene og voksenbøkene. Det var stor stemning – spesielt blant barna – men også fra voksne, blant anna fra Ydderdalen, hver gang de hadde vinnernummeret og kunne motta en gevinst fra det rikholdige utvalget av «varer og tjenester». Det var vesentlig flere gevinster enn det var personer til stede denne kvelden, så vinnersjansene var store.

Aldersspennet på basarfolket gikk fra barnehagealder til 90 år, og da de dro heimover etter vel 3 timer, viste det seg at de hadde lagt igjen netto ca. 25.000 kroner. Dette er ny rekord, men det kommer vel med i disse «dyrtider». Basaren er den største inntektsposten i løpet av året og er med på å dekke strøm, forsikring og vedlikehold av grendehuset.

Styret i grendelaget skal ha honnør for gjennomføringen av basaren. De er flinke til å få samla inn mange og flotte gevinster, samtidig som de byr på et velsmakende kakebord hvert år.

 

Olav Heimdal

___________

Brukerskapt