– Et hjertesukk fra en som har veldig gode minner fra Mollestad

I min barndom bodde jeg en tid ute på Mollestad skole. Mollestad minnes jeg som en flott og fantastisk plass og vokse opp. Vi spilte fotball kamper mot ungene fra Rugsland, Ytterdalen og unger fra Birkeland i grustaket eller på jorder i området. Ingen dommer. Og ingen målstenger, det laget vi av jakker eller noe annet tøy vi hadde. Sandøyra som badeplass, søndagsskole på Mollestad skole, der vi fikk 1 fisk i fiskegarnet hver gang vi møtte opp. Elgjakta. Og skihopp konkurransen der jeg kom på pallen, ble nr. 3 av 3 deltakere riktignok, men premie fikk jeg.

Dette er gode minner og minner jeg husker veldig godt.

I midten av alt dette var brua, det var veien og limet som bandt oss på Mollestad skole siden sammen med de på Mollestad eika siden.

Tenk hvor vanskelig det vil bli for de lokale og oss andre i framkommelighet til Sandøyra, elva, hverandre som mennesker og ikke minst en tryggere skolevei. Jeg tenker med gru på de kommende budsjett diskusjoner og om politikerne stryker ny Mollestad bru av lista. Da er det godt det snart er nytt valg og at politikerne kan føle et visst trykk for ny bru.

Jeg mener at har kommunen råd til nytt butikkbygg på Engesland til flere millioner kroner, ja da har de også råd til å legge til rette for å fikse brua mellom Mollestad sidene.

Det ville nok bety uendelig mye for folkene der ute. Men er jo redd at det ligger for nærme sentrum til at politikerne fra utkantene i bygda vil støtte dette gode tiltaket, håper jeg tar feil, grundig feil.

Ellers er det jo en tanke at banken kan støtte dette tiltaket, da det er viktig for både unge og gamle på Mollestad.

Kan det være noe museet kan ta tak i med hjelp fra banken? Bare en tanke, det er jo en gammel verneverdig bro.

Dette er bare et hjertesukk fra en som har veldig gode minner fra Mollestad og folkene som bor der.

 

Ronny Thomassen

____________

Leserinnlegg