Bootlegs skapte sommerstemning

LØRDAGSTEMNING MED BOOTLEGS. Det var virkelig lørdagstemning på Herefoss på lørdagskvelden der folk koste seg gjennom hele kvelden. Her er bandet fra venstre Leif Helge Alvestad på trommer, Vidar Larsen på bass, Knut Bjorvatn Rinden på gitar, solist Linda Vehusheia Larsen, Nina Byttingsmyr på fele (spilte også på hardingfele) og Svein Åge Lauvrak som spilte både gitar og på mandolin.

Lørdagskvelden hos Slettene Hage ble en stor suksess da country/folk bandet Bootlegs spilte opp, og lagde god stemning utover kvelden for de mange fremmøtte.

Med herefossingene Linda Vehusheia Larsen som vokalist og ektefelle Vidar Larsen på bassgitar, så ble det også lokalt innslag i musikken.

Slettene Hage inviterte bygdefolk og andre til en hyggelig kveld utenfor deres nye lokaler og kafe på Herefoss. Den akustiske konserten må sies å ha blitt meget vellykket. Stemningen var stor allerede tidlig på kvelden, og de timene Birkenesavisa var til stede.

– Jeg synes alltid det er litt spennende å synge på hjemmebane. Og det ble jo en utrolig gild kveld både for meg og hele bandet, med en knallgod stemning, sier Vehusheia Larsen.

Hun har stått på scenen siden hun var en liten jente, og har sunget på flere konserter og bygdedanser. Hun var også med da Birkeland var med i «Det store korslaget» på NRK, sammen med Venke Knutson. Sangstrupen fra Herefoss har en flott sangstemme, og i tekstene som har en del dialekt fra indre Agder og Telemark, så kommer stemmen hennes virkelig til sin rett.

– Vi synger mye på norsk og alle låtene våre er på morsmålet vårt. Men vi spiller og synger også coverlåter på engelsk, forteller vokalisten.

– «Bygdejente», tittelen på den nye låta vår som kom ut i forrige uke, handler i bunn og grunn om meg, og er flott skrevet av låtskriveren vår. Den fremførte vi for første gang live i kveld, så det var litt stas kunne 42-åringen fortelle oss etter konserten.

Og stas kan man trygt si de rundt 115 betalende hadde det i koselige og hyggelige omgivelser. Det var mange fra Herefoss selvsagt, men også fra andre steder og kommuner rundt Birkenes.