Allsang på Jordet: – Var så fint å være sammen, du smilte da du dro

Overskriften er hentet fra Jahn Teigens «Det vakreste som finns», som Birkenes Bygdekor fremførte under «Allsang på Jordet» på Tobias Jorde onsdag denne uka.

Det var mange som satte pris på endelig å kunne samles slik på jordet igjen, og smilet satt løst når man kunne dra hjem etter to timers sang fra scenen, ispedd flere allsangsnumre.

MANGE KOSTE SEG. Mange var møtt frem for å nyte sangen i sammen.

Som så mange andre ting var den kjære tradisjonen blitt avlyst de to siste årene på grunn av pandemien. En strålende fornøyd kulturleder, Wenche Flaa Eieland ropte ut et «Endelig» da hun innledet til den store sangfesten.

HORNMUSIKKEN. Birkenes Hornmusikk innledet allsangsfesten med et variert repertoar.

Publikum fikk være med på et variert program. Birkenes Hornmusikk startet med marsjmusikk i form av Oscar Borgs «Den norske løve», så var de innom blant annet Duke Ellington og Elvis før de avsluttet sin avdeling med Birkelandssangen.

SOLIST. Andrea Stoveland bistod Hornmusikken med sang. Her med Kaptein Sabeltanns «Jeg kommer alltid tilbake»

Underveis fikk de dyktig sanghjelp av Andrea Stoveland på både «En solskinnsdag», «Jeg kommer alltid tilbake» og «Jag trodde änglarna fanns»

TUVA. Tuva Senum Lie gjestet hjembygda og fremførte to egenproduserte låter.

Tuva Senum Lie gjorde et besøk på hjemlige trakter. Den nå Oslobosatte sangeren og låtskriveren overbeviste stort med sine egenproduserte «Du kan ennå ikke fly» og «Flytte fra».

DRØMMESTIPEND. Tuva Senum Lie fikk tidligere i år Drømmestipendet fra Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd. Under Allsang på jordet kunne hennes tidligere rektor på Kulturskolen Jo Eskild overrekke henne det synlige bevis på hederen.

Som kjent ble Tuva Senum Lie i mars i år tildelt Drømmestipendet 2022. Diplom og et stipend på 30 000 kroner ble under allsangsfesten høytidelig overlevert av Jo Eskild, hennes tidligere rektor fra tiden ved Kulturskolen.

SKAPTE LIV. Blikkbåks skapte stemning med sine bidrag.

Mye liv og glede spredte også Blikkbåks, det bandet har så visst ingen hemninger når det gjelder å spre glede gjennom musikken.

TROMMISER. Trommisene i Blikkbåks Espen Foss og Inge Nesbu.

De stod for innslagene som virkelig fikk frem allsang og taktfaste klapp blant publikum, med blant annet «Tenke sjæl» og «Optimist».

ALLSANG. Birkenes Bygdekor bidro med flotte sangnumre. Minneverdig var det også når de avsluttet med Ukrainas nasjonalsang.

Birkenes Bygdekor fikk avslutte hele festen. En fest de hadde sett frem til lenge. Solfrid Vestøl, en av dem med lengst fartstid i koret fortalte at nå så de frem til å glede både publikum og seg selv. Det innfridde de til fulle, med blant annet Teigens «Det vakreste som finns» og Vamps «Tir na noir». Helt til slutt avsluttet de med noe så passende som Ukrainas nasjonalsang før alle vandret hjem med smil om munn.