Storbandkonsert på Tobias Jorde med et glimt av 60-tallet

Torsdag 16. juni er det klart for den tradisjonelle storbandkonserten på Tobias Jorde. Birkeland Storband med Geir Knutson i spissen ser frem til å endelig kunne holde konsert igjen på Tobias Jorde etter noen års koronapause.

– Nja, det ble ikke helt pause, jeg har vansker med å slippe det helt, derfor har jeg hatt en mini-utgave hvert år på den aktuelle konsertdagen, sier Geir. For å holde tradisjonen vedlike har jeg stilt opp med trekkspill alene, det er blitt annonsert på egen facebookside, og det har bare vært 2-3 stykker der, men tradisjonen er ikke brutt, ler han.

– Det har vært lite aktivitet under koronaen. Vi driver med å dytte spytt gjennom rør, så det var lite koronavennlig, men nå har vi spilt sammen noen måneder og er topptrent og klar for konsert, lover han.

Bandet på 17 medlemmer har i år fått med seg solide solister i form av Erik Herje, Bjørn Olav Hartvigsen og Jorunn Beckmann. Storbandet, som ble stiftet av Geir i 1981 har hatt noen opphold, og noen andre dirigenter, men Geir regner at de har sånn omtrent 40 års-jubileum

Storbandet har som alltid et tema rundt konsertene på jordet. De har hatt Elvisshow med Arly, Glenn Miller, og James Bond som tema. I år er temaet 60-tallet.

– Ett tiår med uttømmelige muligheter. Det var her mye av populærmusikken ble smidd om til evergreens. Det var tiden for Elvis, Beatles, Cliff Richard, Tom Jones og Jim Reeves for å nevne noen. Det var også tiden for de store instrumentalorkestrene James Last, Ray Conniff og Bert Kaemfert.  Alle i bandet har et forhold til 60- tallet, de er født eller oppvokst da, eller de skulle ønske de hadde opplevd 60-tallet.

Endelig utvalg av låtene er ennå ikke gjort, men Geir kan love en heil haug med låter.

– Det blir sikkert 20-30 låter tenker jeg, og alt er nytt, ingenting av det har vi spilt før.

Så er du født på 60-tallet, er du født før eller etter? ja da har du en grunn til å komme på konserten, slår Geir kategorisk fast.