Storband-kveld med gamle slagere og jubileer

(Arkivfoto)

– Ja, da er det på´an igjen. For oss i Storbandet er konserten på Tobias Jorde i juni et stort høydepunkt, forteller Geir Knutson, dirigent og leder i Birkeland Storband, og inviterer 14. juni til en kveld preget av gamle slagere og jubileer.

Geir forteller at årets tema er forskjellige jubileer. De er det mange av og Geir er mer kreativ enn de fleste når det gjelder å finne aktuelle jubileer.

– Jeg har hatt Birkeland Storband gjennom 10.000 år som arbeidstittel for denne konserten, sier han, og forteller med det at Storbandet liksom har vært med hele veien.

10.000 år er det nok ikke blitt, men det er likevel en utrolig kontinuitet Geir har holdt med Storbandet. Det var to år med korona som truet de tradisjonsrike konsertene på Tobias Jorde, men da arrangerte Geir konsert på egenhånd, og annonserte konserten på facebook til stor glede for en håndfull fremmøtte.

I år er det altså fokus på jubileer. Det er blant annet 80 år siden komponist og orkesterleder Glenn Miller døde, og 40 år siden forfatter og James Bond-skaper Ian Fleming døde. Dette må selvfølgelig gjenspeiles i repertoaret til Storbandet denne kvelden. Det at idrettslaget er 100 år må naturlig nok også markeres. I løpet av kvelden vil de også være innom Beatles og Frank Sinatra for å nevne noen.

– Jeg er glad i jubileer, og er det noen som før og under konserten kommer med et godt jubileum, ja så vanker det premie, lover Geir.

Han har med seg utrolig rutinerte gjesteartister i Erik Herje og Tor Flaa. De har begge vært med på Storbandets konserter på Jordet i en lang rekke år, og skulle være kjent for mange. I tillegg til disse er det lokale gjesteartister, men de får være en overraskelse frem til konserten.

JUBILEUM. Leder av Birkeland Storband, Geir Knutson, lover en variert kveld med mange klassikere på Tobias Jorde. PS. Her på Tomta lokker han med grei parkeringsplass.

– Jeg håper det kommer mye folk, det er litt kjedelig alene, og det blir liksom ikke helt det samme, sier Geir, før han oppfordrer alle til å ta med både en stol og naboen for en musikalsk mimreopplevelse.

Blir det dårlig vær, trekkes arrangementet inn på Folkehøgskolen.