Slutter – rektor Geir Reinertsen skal være pressa ut av stillinga ved folkehøgskolen

(Arkivfoto)

Rektor ved Folkehøgskolen Sørlandet, Geir Reinertsen, skal etter en arbeidskonflikt over tid ha sagt opp jobben sin. Dette skjedde knytta til et ekstraordinært styremøte ved skolen.

Kilder Birkenesavisa har vært i kontakt med bekrefter at det har vært en konflikt mellom Reinertsen og lærere ved skolen. Konflikten skal ha pågått i lang tid. Og rektor Geir Reinertsen skal ha blitt pressa til å slutte.

– Jeg kan bekrefte at jeg slutter 30. juni. Bakgrunnen er at jeg har fått en ny jobb, hvor jeg tiltrer 1. august, sier rektor Geir Reinertsen til Birkenesavisa mandag kveld. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, det ryddigste er at styreleder Kåre Tommy Land uttaler seg.

Birkenesavisa har gjort gjentatte forsøkt på å komme i kontakt med styreleder Land, uten å lykkes.

Lærer Eiliv Sørhus uttaler at skolen har fått hjelp i håndtering av konflikten.

– Vi har en grei ekstern veileder på plass.

Sørhus ønsker ikke å si noe konkret om konflikten.

– Når konflikter og uenighet oppstår, så blir det som det blir. Jeg tror det er mange konflikter på arbeidsplasser, som ikke det kommer ut noe om i offentligheten.

Folkehøgskolen Sørlandet er en ganske stor arbeidsplass i bygda. Geir Reinertsen begynte som rektor høsten 2018. I et intervju med Birkenesavisa la han da vekt på å ha fokus på både elever og lærere.

– Folkehøyskolen på Birkeland har vært veldrevet i mange år, og det er neppe behov for revolusjon. Men for meg blir det vesentlig å legge til rette for at både elever og ansatte trives, sier Reinertsen, som gir uttrykk for at det er viktig at den enkelte blir lagt merke til, det være seg lærer eller elev.

 

Tekst: Sigbjørn Tveite og Terje Modal