Fantastisk innledning på nasjonaldagen på Engesland

FOLKEFEST. Mange mennesker var samlet til allsang utenfor kirken før festgudstjenesten.

Rekordmange bygdefolk og tilreisende møtte opp ved skolen på Engesland, før barnetoget begynte å bevege gjennom sentrum og ned til kirken. Barn og voksne var pyntet til fest for å feire 17. mai under en vakker vårsol.

Etter magre år med hyllest til nasjonalforsamlingen som kom sammen på Eidsvold i 1814, var det endelig folk samlet igjen i Vegusdal. Og det kunne merkes på stemningen blant folk, og spesielt barna og de unge, som ikke hadde fått feiret ordentlig på tre år.

LANGT TOG. Det var et langt tog som sang og feiret gjennom sentrum.

Nå på formiddagen gikk det lengste barne- og folketoget gjennom Engesland, som folk kunne huske på flere ti-år. Uten musikkorps, så stilte Bygdegutane opp med orgel i tilhengeren bak Gråtass, og sang seg gjennom bygda – med jublende barnehage- og skolebarn etter. Vi prøvde oss på å telle antall mennesker, men kan ikke være skråsikker. Men at det møtt frem var mellom 230 og 250 mennesker i første del av feiringen, det er vi rimelig trygge på.

FESTGUDSTJENESTE. Vegusdal kyrkje var full av festkledde mennesker da prest Frode Eikrem holdt festgudstjeneste.

Så bar det ned til kirka, der det var stopp og allsang sammen med Bygdegutane. Frode Eikrem holdt deretter festgudstjeneste for en ganske full kirke.

GRÅTASS. John Olav Fidje stilte som vanlig opp med Gråtass, til glede for de minste barna. Her med barnebarnet Lavrans ved rattet.

Deretter ventet John Olav Fidje med Gråtass utenfor Vegusdal kyrkje. Det tok ikke lang tid før lasteplanet bak var fullt av forventningsfulle småbarn. Så gikk turen opp igjen til skolen, med Gråtass i spiss. Der fortsatte feiringen av nasjonaldagen, med lek og moro både for store og små, mye godt å spise og masse is til barna.

BLOMSTERPIKEN. Her er Ada Elisabeth Kvarstad (2 1/2 år) sittende i bunad i den gule blomsterenga.

Senere på ettermiddagen samles folk til den tradisjonelle folkefesten i gymsalen på skolen.