Storstilt feiring på Birkeland (BILDESERIE)

Årets 17. mai opprant med sol fra klar himmel over landsdelen – og Birkeland. Etter to strie korona-år kunne bygda igjen feire nasjonaldagen. Og tydeligvis var det mange, mange som i dag var klar til det.

Dagen ble innleda med salutt og flaggheising ved Sykehjemmet og Minnestøtta, der både speidere og musikkorps stilte opp.

Litt over klokka halv ti marsjerte så et imponerende langt barnetog ned Strøget. Flere langs fortauene mente at de ikke hadde opplevd maken. Og flere strevde med å holde tårene tilbake.

Etter tradisjonen var det hovedkomitéen for 17. mai-feiringa som leda an i toget. Stødige korpsmusikanter hjalp store og små med å holde marsjtakten. For noen av de minste var årets tog en førstegangs-opplevelse. Det har jo gått tre år siden sist vi fikk gått i 17. mai-tog.

Hurra-ropene lød tett og høyt. Og det var ikke bare toget som var stort i år. Langs ruta stod det utallige skuelystne og vinka tilbake med flagg til både kjente og ukjente. Etter vending nede i Fritun, marsjerte folkeskaren inn på Tobias Jorde – bygdas ganske nye festplass for feiring av nasjonaldagen.

Hovedkomitéens leder, Vemund Ruud, hilste velkommen. Ungdommene Nora Rugsland og Johannes Vreim Jørgensen talte og la ned krans ved Minnestøtte over falne fra bygda under 2. verdenskrig. Birkeland Musikkorps med forsterkning spilte fra scenen – til mektig allsang: JA –  VI ELSKER DETTE LANDET!

 

Bildeserie