Siste innspurt for Birkeland Musikkorps før 17. mai

(Arkivfoto, 2021)

Det er stor stas for hele korpsmiljøet i Norge for tiden. Etter to år med restriksjoner kan alle sammen endelig glede seg til nok en 17. mai med tog, korps, bunad, is, lek og festligheter igjen.

Allerede i mars kunne innbyggerne på Birkeland høre tegn til korpsmusikk ute i gatene. For nå var det allerede kommet nyheter om at vi igjen kunne glede oss til en normal 17. maifeiring slik vi kjenner den så godt. Det tok ikke lang til før korpset satt seg ned for å planlegge årets marsjprogram.

Sanger ble delt ut, oppstilling ble laget og marsjeringsrutinene ble innøvd, for nå kan vi endelig igjen vise oss for publikum. Ute i bygdas gater begynner trærne sånn smått å få grønne skudd mens vi marsjerer rundt. Ofte sier folket at korpsmusikk utendørs er det sikre vårtegnet, det er vi helt enige i.

(Foto: Birkeland Musikkorps)

Det er deilig å være tilbake til normalen og forventningene til årets feiring er stor.

Det er ikke mange øvelser igjen før 17. mai og da må alt sitte på plass. Forrige torsdag arrangerte vi fellesøvelse sammen med musikkorpset «OldStars» rundt i sentrum. Store og små musikanter møtte opp på Tobias Jorde før vi sammen dannet et stort korps og marsjerte av gårde. Det tok ikke lang tid før jubel og klapping hørtes fra publikum på fortauet. «Fy søren hvor bra dere spiller» var en av kommentarene vi fikk etter oss mens vi marsjerer opp Nordåsbakken. Folk kommer ut på balkongene sine med flagg og veiver til oss. Alle som gjør dette, skal bare vite hvor gøy det er for alle musikantene når dette skjer. En ekstra stolthet sniker seg frem.

Oppe på toppen av Nordåsen svinger vi inn til startstreken til alle de som skal løpe Espe rundt. Det er nemlig ikke mange minutter til løp nr. 800 går av staben. Dette ble æret med korpsmusikk i det alle deltakerne løper av gårde.

Etter en fin tur ned til sykehjemmet, kunne vi venne snuten mot Tobias Jorde igjen hvor vi koser oss med is resten av den solfylte og fine kvelden.

(Foto: Birkeland Musikkorps)

Allerede dagen etter den gode marsjeringsrunda vår på Birkeland, reiste vi inn til Grim Skole for å arrangere øvelsehelg. Å reise inn til denne skolen har blitt en god tradisjon hvert år for korpset. Alltid gøy å reise litt bort.

Hele fredagen var satt av til kun en ting: kun lek og moro! Ikke lenge etter ankomst setter vi i gang en kanonballturnering for alle musikantene. De voksne står nå nede og steller i stand en skikkelig taco middag. Programmet var smekkfullt, noe som gjorde at vi bare rakk å sluke maten før vi gikk videre til neste konkurranse. Her delte vi alle inn i 4 lag hvor alle måtte ta på en strømpe på hodet med en appelsin inni. Her skulle lagene stafett vis løpe å slå ned brusflasker plassert på gulvet. Musikanten Syver stakk av med seieren her.

Etter at masse energi var tappet ut av kroppen roet vi oss ned med vr-briller hvor alle fikk testet sin høydeskrekk før vi satte frem masse godis og slappet av med film resten av kvelden.

(Foto: Birkeland Musikkorps)

På lørdags morgen koste vi oss med en stor og god frokost før vi kjørte ned til Østre Strandgate. Denne dagen var Kristiansand smekkfull med folk. Dette måtte vi utnytte og tok en skikkelig marsjeringsrunde fra Tangen og oppgjennom hele Markens og Torget. Dagen ble avsluttet i en av parkene langs sjøen med is og brus. Alle var godt slitne etter helga, men en ting er sikkert: nå er vi klare for 17. mai!

 

Daniel Haugebo

Birkeland Musikkorps

___________

Brukerskapt