Flytsparkel gir flere ben å stå på for Fred Thorsen & Sønn

AVRETTING. Fred Thorsen sørger for en jevn og fin overflate på sparkelmassen.

Fagmaleren Fred Thorsen & Sønn har mange maleroppdrag for tiden. Med et ønske om å ha flere ben å stå på, har de nå også satset stort på flytsparkling av gulv.

Den økte satsingen har ført til at bedriften i Tveide Næringspark nå har satt opp en stor silo som rommer 50 tonn flytsparkel, like ved lageret deres. Den fiberarmerte massen brukes til malerbedriftens jobber med gulvavretting. Tre dager i uka vil det også være utstasjonert en egen pumpebil til sparkelmassen i næringsparken. Dette gjøres for å kunne utføre avrettingsjobbene mer effektivt, og unngå mye transport av flytsparkel fra leverandøren i Oslo og til Birkeland.

NY SILO. En silo er blitt satt opp like ved lokalene til Fagmaleren Fred Thorsen & Sønn på Tveide Næringspark. Den sørger for at 50 tonn pulvermasse er tilgjengelig i nærområdet.

Pulveret til flytsparkelen får de fra HEY`DI på Frogner, som de nå også er en sertifisert gulventreprenør for. Mens de tidligere samlet opp jobber, og så fikk en bil med flytsparkel ned, har de nå råvaren på stedet, og en bil fast stasjonert i området.

– Vi har hatt dette tilbudet hele tida, men med økt pågang måtte vi ta grep for en mer effektiv drift, sier Jon-Christian Thorsen hos Fagmaleren Fred Thorsen & Sønn. Når det gjelder flytsparkling retter vi oss i all hovedsak mot industrien og storkundene. Nå har vi fått en helt annen tilgjengelighet på flytsparkelen, og bilen vil stå stasjonert her tirsdag til torsdag hver uke, forteller han.

EGEN BIL. En egen bil for sprøyting av flytsparkel blir stasjonert ved Fagmaleren Fred Thorsen & Sønns lokaler i Tveide Næringspark. Her er den under utkjøring på Folkehøgskolen på Birkeland.

Bilen kommer til å bli mye brukt fremover, det er mange forespørsler. I så måte er jeg veldig optimist, og tror det blir et viktig tilskudd til driften vår. Om det blir enda større pågang, ja da får vi en silo til, sier Jon-Christian.

FLYTSPARKEL. Flytsparkel sprøytes ut over gulvet i den nye idrettshallen på Folkehøgskolen.

Vi får sett jobben utført i praksis når vi treffer Fred Thorsen, når han og to kolleger var i ferd med avretting av gulvet i den nye hallen ved Folkehøgskolen Sørlandet. Da var det 250 kvm gulv det dreide seg om. Tidligere på dagen hadde de flytsparklet 12 våtrom på Lauvåsen på oppdrag fra utbygger HSH. Tar man med seg et 750 kvadratmeters gulv hos Slakter Eide i Lillesand, så fikk Birkelandsfirmaet brukt 40 tonn flytsparkel bare på de to dagene alene.

MUNTER PASSIAR. Fred Thorsen i munter passiar med Erik Nydal i pumpebilen til Avretting AS.

– Når vi gjør det på denne måten så sparer vi mange timers arbeid, sier Fred Thorsen når vi får sett laget hans i aksjon. I løpet av 20 minutters tid har de flytsparklet 240 kvadratmeter i idrettshallens foaje. En mann går foran og sprøyter ut massen, Fred går etter og sletter ut overflaten, og fire timer etterpå er gulvet ferdig herdet.