Kjendiskokk Trond Moi besøkte Slettene Hage – skal være mentor for den nye kaféen

MENTOR. Kjendiskokken Trond Moi besøkte mandag Gunn Eliasabeth i Slettene Hage, hvor han skal være mentor for utviklingen av det nye spisestedet. (Foto: Tone Rosåsen)

Mandag fikk Gunn Elisabeth Slettene og Geir Hegland på Slettene Hage, storfint besøk på gården sin. Trond Moi kjent TV-kokk og eier av flere restauranter, fikk se plassen der grunnarbeidet er i gang til den nye kaféen til Slettene Hage.

På telefon fra Herefoss forteller en engasjert Gunn Elisabeth:

– Vi fikk først kontakt med Trond Moi for rundt en måned siden. Da besøkte vi han i Kristiansand på restauranten hans «Hos Moi». Der spurte vi kokken om han kunne tenke seg å være mentor for oss, i utviklingen av den nye kaféen vår, og det hadde han veldig lyst til.

– Han skal være med å bidra til kjøkkenløsninger i det nye bygget, se på menyene våre, og hjelpe oss litt med ansettelser. Vi har enda ikke ansatt noen, men har noen i kikkerten nå. Så må vi se litt fremover hvilke behov som melder seg i jobben på både kafe og på kjøkken, forteller Gunn Elisabeth.

– Vi fikk en veldig gode samtaler i dag her hjemme med Moi. Han fikk også en god omvisning og sett litt på hva vi driver med, og hørt om planene våre fremover. Han likte seg godt og syntes utsikten utover Herefossfjorden var vakker, og at det bør bli et trekkplaster i sommerhalvåret med tanke på kafe-driften.

SMAKTE FORTREFFELIG. Tone Rosåsen serverte mesterkokken kake og fikk gode tilbakemeldinger. (Foto: Privat)

Tone Rosåsen var innom og serverte mesterkokken kake. Rosåsen fikk gode tilbakemeldinger på baksten og den smakte fortreffelig, kunne de fortelle fra Slettene Hage i dag.

Dere får nå ut mye masse og jord fra den nye tomten deres. Blir den foredlet og brukt til noe?

– Ja, det er litt artig at du spør. Ny jord blir til en ny hage, som skal hete «Trond Moi sin urtehage». Han vil at vi skal dyrke og levere mynte til ham, som han kan bruke til drinkene som han serverer. I tillegg ønsket han egglevering og gressløk fra vår produksjon. Det syntes vi selvsagt er utrolig hyggelig og spennende.

– Alt dette er vi veldig stolte av, og at han vil bruke oss og være vår mentor. Besøket mandag er både jeg og Geir veldig godt fornøyd med, og syntes det er stor stas avslutter Gunn Elisabeth med fra Herefoss.