Kommunedirektøren med ny framdriftsplan

NY FRAMDRIFTSPLAN. Kommunedirektør Anne Stapnes legger fram en ny framdriftsplan for kommunens prosjekter i år. (Arkivfoto)

Kommunedirektør Anne Stapnes har nå utarbeida en framdriftsplan for større prosjekter som kommunen skal gjennomføre i 2022.

Blant disse er:

– Blikktaket på Birkeneshallen var planlagt utskifta i fjor. Ifølge den nye framdriftsplanen skal det skje i juni til august i år. Det har vært flere lekkasjer gjennom taket de siste åra.

– Birkeland skole skal få nytt skolekjøkken i Miljørommet i Birkeneshallen. Oppstart i mai, og ferdig i august.

– På Herefoss skole skal taket rehabiliteres med nye takstein, takrenner og nedløp. Taket over inngangspartiet er spesielt nevnt. Arbeidet skal utføres fra april til august.

– På Engesland skole skal taket rehabiliteres gjennom en lengre periode, i form av nye takstein og takrenner med nedløp. Opplyst gjennomført fra mars til oktober.

– Allerede nå fra januar til april skal det komme på plass to nye varmepumper på Helse- og omsorgssenteret på Birkeland. Det er opplyst at den ene skal erstatte en el-kjele som er eneste oppvarmingskilde på storkjøkkenet. Og den andre skal erstatte en som er stoppet. Også varmtvanntankene må skiftes. Tiltakene vil redusere kommunens energiforbruk og strømutgifter.

– Mellom april og september skal den mye omtalte vannledningen på Tollnes flyttes. I kommunedirektørens nye framdriftsplan er det opplyst: «Kommunen har forpliktet seg til å flytte den omtvistede vannledningen på Tollnes innen 01.01.23. Det foreslås å budsjettere med en økonomisk ramme på kr 1,5 mill.»

I den nye framdriftsplanen er det lagt inn 30 av kommunens prosjekter. En del av disse er pågående gjennom hele året. I planen er nevnt renseanlegget på Birkeland, vann og avløp på Engesland, tilrettelagte leiligheter, kjøleanlegg på Birkenes sykehjem, bemanna boliger rus og psykisk helse, apparater og oppgradering av lekeplasser, Kulturskolen og Natveitåsen barnehage.

Framdriftsplanen legges fram for de folkevalgte i møtene til Utvalget for samfunns-, steds- og næringsutvikling og Formannskapet siste uka av januar.

Kommunedirektøren opplyser i sakspapira at ønsket om kostnadskutt og bruk av arbeidskraft fra bygda trolig vil gjøre prosjektene ekstra tidkrevende:

– I forbindelse med budsjettarbeidet høsten og vinteren 2021 kom det også frem at man ser for seg at det skal jobbes på andre måter med mål om både å hente inn mer lokal arbeidskraft og å kutte i kostnader. Dette vil høyst sannsynlig medføre endringer i framdriften på enkeltprosjekter, da disse arbeidsmåtene antas å være mer tidkrevende. Det er imidlertid for tidlig å si hva det fullt ut vil ha å si for gjennomføringen totalt sett i år.