– Følte likevel jeg vant

FANT TONEN. Det er store spekulasjoner om hva som skjer videre med Tonje og Simon. De fant tonen på Farmen, og stortrives fortsatt i hverandres selskap. (Foto: Alex Iversen/TV2)

Tonje Frigstad har svelget unna skuffelsen over å ha tapt i Farmen-finalen. Etter å ha fått det litt på avstand er hun nå storfornøyd med opplevelsen på Steinsjøen gård.

Søndagens finale ble hektisk for Tonje. I flere timer ledet hun God Kveld Norge-sending med fokus på Farmen-finalen, så gikk det i ett med henvendelser fra alle typer medier utover kvelden. Alle ville ta del i hva hun følte og tenkte om finalen.

– På en måte er det selvfølgelig dritsurt å være så nær, men likevel tape. Men summerer jeg nå i etterkant så er jeg utrolig fornøyd med å ha vært med på hele eventyret fra start til slutt. Jeg har blitt kjent med så mange gode mennesker. Venner jeg vil ta med meg videre i livet, sier Tonje. Jeg har god kontakt med de fleste, og har knyttet sterke bånd med flere.

AVKJØRELSEN. Her avgjøres finalen – Tonje har skrevet at det bodde 853 innbyggere i Hurdal i 1921. Konkurrenten Daniel var nærmere rett svar. (Foto: Alex Iversen/TV2)

Selve finalen ble avgjort på et tilnærmet gjette-spørsmål om hvor mange som bodde i Hurdal i 1921.

– Det var surt å ryke på et slikt spørsmål, som egentlig ikke hadde så mye med kunnskap å gjøre. Daniel gjettet bare litt bedre enn meg, sier Tonje.

Før det avgjørende spørsmålet hadde de fulgt hverandre tett hele veien. Tonje hadde ett poengs forsprang inn i finalen, men slapp konkurrenten innpå seg ved å svare galt på et spørsmål om militære grader. – Det var kanskje det sureste, å bomme på akkurat det spørsmålet. Litt flaut også, jeg har jo gått ut og fortalt om bakgrunnen min i militærtjenesten. Dette kunne jeg, og jeg skrev først riktig svar, men ble i tvil og forandret i siste liten, sier hun litt irritert over feilen som kostet henne både bil og hytte.

VENNER OG KONKURRENTER. Tonje og Daniel er gode venner, selv etter den jevne kampen i Farmen-finalen. (Foto: Alex Iversen/TV2)

Hytta får hun forresten litt glede av. Daniel Godø som vant hytta har familie på Sørlandet, og planen er å sette opp «Farmen-hytta» ved Ogge. – Jeg har veldig god kontakt med Daniel, og er blitt lovet egen nøkkel, og mulighet til å låne hytta av og til, ler Tonje, som dermed får nyte litt av premien som glapp.

Da Birkenesavisa sist pratet med Tonje lurte vi på om hun følte seg som kjendis. Det gjorde hun ikke da, men det har endret seg litt nå. – Jo, jeg føler meg nok litt som en kjendis nå, men på en veldig ydmyk måte, sier hun.

Hva planene er fremover er fortsatt litt usikkert. Hun skal være programleder i God Kveld Norge i ytterligere to uker, men har ikke planer så mye lengre enn det. Nå har jeg bare bodd hos venner, men fra nyåret av flytter jeg permanent inn i et kollektiv, hvor jeg blir boende i et halvt års tid. Innen den tid håper jeg at det har åpnet seg noen muligheter. Akkurat nå lever jeg drømmelivet, sier Tonje.

– Hva har du lært gjennom oppholdet på gården?

– Først og fremst det å være til stede i nuet, og så har jeg oppdaget at jeg er glad i dyr. Det hadde jeg ikke trodd på forhånd. I tillegg oppdaget jeg at jeg fungerte bedre enn jeg hadde trodd uten mobil og andre tekniske hjelpemidler. Det er Tonje før og Tonje etter Farmen nå, slår hun fast.

FIKK MED SEG ALT. Resten av familien Frigstad, Siren, Andreas og Knud, fikk med seg alt som skjedde på Farmen fra sofakroken. Her følger de spent med på finalen. (Foto: Privat)

Vi ringte også hjem til Tonjes foreldre Knud og Siren Frigstad like etter at finalen var avgjort, for å høre hvordan de hadde opplevd det hele. Vi har fulgt med på alt. Vi har vært opptatt hver tirsdag, onsdag og søndag kveld, og har ikke gått glipp av noe, sier Siren på telefonen. Tonje har gjort en god figur, og vi er utrolig stolte over innsatsen hennes, slår hun fast.