Julegrana på plass

JULEGRANA PÅ PLASS: Kristen Flaa, med kranbil, sørger for å få julegrana transportert og på plass.

Mandag morgen kom julegrana på plass ved Tobias Jorde. Det ble erfaringsmessig besørget av to av kommunens vaktmestere, Thor Einar Holm og Karl André «Kalle» Gundersen, godt hjulpet av Kristen Flaa med sin kranbil.

I år er julegrana av det særdeles kortreiste slaget. Den ble hentet oppe i Kleivstykket på tomta til Tor Inge Fidjeland.

– Tor Inge ringte meg i august og sa at han hadde et tre vi kunne få, som ville passe greit som julegran. Det er veldig praktisk med slike kortreiste trær. Kort å kjøre, og når det i tillegg står tett inn mot veien er det enkelt å få hentet det med krana, sier Thor Einar. Jeg har to-tre andre aktuelle trær også som jeg har lagra oppi her til seinere bruk, legger han til og peker på panna si.

PÅ PLASS. Karl André Gundersen («Kalle») og Thor Einar Holm har justert og tilpasset stammen. Nå må den bare entre juletrefoten, et rør som stikker en drøy meter ned i bakken.

– For meg er dette en fantastisk jobb som jeg gleder meg veldig til. Folk er så glade og fornøyde når de ser vi kommer med julegrana. Da er det bare godord å få hele dagen, sier Thor Einar som etter det han husker har hatt jobben med julegrana all den tid han har jobbet i kommunen. – Jeg begynte i 1995 mener jeg å huske. De første årene hadde vi julegrana på Tomta.