Fjeld og Paus på Tobias’ Jorde

Plakat med pressebilder av Ole Paus og Jonas FjeldGRATISKONSERT: Fredag 17. august, under Birkelandsdagene, gir veteranene Ole Paus og Jonas Fjeld en musikalsk hyggestund på Tobias' Jorde. The Voice-finalisten Aleksander Walmann m/band står for oppvarmingen.

KULTUR. Det er ikke noe snaut program utflyttet borkis Åsmund Bernhard Knutson og medarrangør Erik Thonhaugen har satt sammen til fredagens gratiskonsert.

– Det var ikke vanskelig å få ja fra Jonas Fjeld og Ole Paus da vi spurte. De syntes det hørtes ut som et hyggelig gratisarrangement og en setting de kunne like. Og det synes é au!, sier en fornøyd Knutson til BirkenesAvisa. Sammen med Erik Thonhaugen i Stereo Underholdning har han, med Birkenes Sparebank i ryggen, store forventninger til fredagens konsert på utescenen på Tobias’ Jorde.

Vil treffe de aller fleste

Knutson mener de har klart å sette sammen en konsertopplevelse som vil falle i god smak hos de aller fleste.
– Vi har prøvd å komponere en kveld som kan passe for alle. Det skjer ikke så ofte. Vi har brukt masse tid på dette, det blir et flott og proft opplegg med lyd og lys. Nå har vi gjort det vi kan, så håper vi bare at folk kommer. Det hadde vært veldig stas med fullt publikum, sier han ivrig.

Aleks fra The Voice

Først ut er The Voice-finalisten Aleksander Walmann (26) fra Porsgrunn. Han stiller med fullt band, der Åsmund Bernhard trakterer rytmeseksjonen.
– Aleksander er en utrolig flink låtskriver og vokalist. Vi ble godt kjent under opptakene til The Voice. Han likte å spille med oss, og vi syntes det var gøy å spille med ham. Nå gleder han seg til å komme til Birkeland, som han har hørt mye om, forteller Åsmund Bernhard, som var kapellmester for husbandet i TV-serien.
Han karakteriserer stilen som pop/singer/songwriter med litt countrypreg. Det blir også låter med litt fart i.

Veteraner i eliteklassen

Herrene Ole Paus og Jonas Fjeld er to karer de aller fleste har hørt om. De har turnert sammen i mange år, og ble særlig godt kjent og satt pris på som “To rustne herrer”.
– Det tror jeg blir kjempeartig. De er to gamle kompiser som prater, underholder og koser seg. Det blir en trivelig opplevelse, i tillegg til at de er meget dyktige. Så dette blir noe å glede seg til, slår Knutson junior fast.