Tildelt 100 000 kroner til heving av kompetanse

REKTOR OG PROSJEKTLEDER. Det er rektor ved Birkenes læringssenter, May Olaug Horverak, som leder prosjektet. (Arkivfoto: Birkenes kommune)

Det er Statsforvalteren i Agder som har meldt om tildelinga i et brev til Birkenes kommune. Tilskuddet gjelder tiltak for kompetanseutvikling for lærere og ledere som underviser voksne.

Pengene skal brukes i et samarbeid Birkenes kommune har med nabokommunene Lillesand, Grimstad, Vennesla og Evje og Hornnes.

Nå i oktober skal det gjennomføres en samling med om lag 60 deltakere, for systematisk arbeid med mestring, medvirkning og motivasjon i voksenopplæring knytta til et prosjekt som bærer navnet «Deltakeren i sentrum».

Det vil være fokus på forebygging av rasisme, kombinasjon av lesestrategier og SAMM-metoden.

SAMM er en femtrinnsmetode for mestring, medvirkning og motivasjon. Den består av fem spørsmål, og disse reflekterer elever over delvis muntlig i fellesskap og delvis skriftlig individuelt.

  1. Hva er viktig for at du skal ha det godt på skolen og i fritida?
  2. Hva er du god på og hva er du fornøyd med i livet ditt?
  3. Er det noe som hindrer deg i å ha det godt og å gjøre det som er viktig for deg?
  4. Hva vil du ha fokus på å gjøre noe med de neste ukene?
  5. Hvordan skal du konkret gjennomføre det?

SAMM startet opp som et forsknings- og utviklingsprosjekt ved lærerutdanningen på Universitetet i Agder høsten 2017, i et samarbeid med Lillesand videregående skole.

Statsforvalteren i Agder, som tildeler midlene, uttrykker glede over at Birkenes læringssenter arrangerer samling og samarbeider med flere andre kommuner.

I november er det planlagt en oppfølgingssamling med flere deltakere.