– Jeg er svært fornøyd med den nye agderbenken

Et stortingsvalg ligger bak oss, og naturlig nok er det ei ekstra fornøyd Fru Drangsholt som setter seg ned ved tastaturet i dag. Tusen takk til alle dere som valgte å gi en stemme til Senterpartiet. Det er stor grunn til å tro at vi nå får en ny og bedre kurs for landet fremover.

Jeg er også svært fornøyd med den nye agderbenken. Jeg håper og tror at de vil bidra med en tydelig og sterk stemme for Agder inn på Stortinget. Samtidig er det også viktig at vi som lokalpolitikere bruker dem aktivt, og kjenner vår besøkelsestid, ved å videreformidle de viktige sakene som ligger utenfor våre handlingsrom, men som likevel gir store konsekvenser for oss som kommune. I de to årene som jeg har vært med i politikken, har jeg savnet å ha en partifelle på den benken. Etter valget fikk jeg ikke bare en, men to. Og jeg kan love at det mulighetsrommet skal jeg benytte til det fulle.

Vi er nok også mange som er veldig spente på hvordan denne nye regjeringen vil bli seende ut, blir det en mindretallsregjering, eller blir det et samarbeid mellom AP, SP og SV? Jeg vet ikke, og jeg som dere, må nok bare smøre meg med tålmodighet en stund til.

Uansett hvordan sammensetningen av en ny regjering blir, så håper jeg at vi de neste fire årene får oppleve mye god senterpartipolitikk i praksis. Det har vi all grunn til å tro, med et så stort knippe senterpartister i den nye stortingssalen.

Jeg håper vi får et flertall for å styrke forsvaret og landets beredskap. At vi får en radikal snuoperasjon av vår energipolitikk. Jeg håper at norsk landbruk får et solid løft, og at du og jeg kan oppleve å ha nære tjenester uavhengig av hvor vi bor.

Jeg håper vi kan se et samfunn som ikke oser like mye av byråkrati og visjoner med handlingsplaner uten ressurser. Vi må ha et flertall som ønsker å spille alle kommunene gode, ved å gi dem mulighet til å skape gode lokalsamfunn, uavhengig av sin størrelse.

Partiene har også flagget «miljøvalg» denne høsten, og jeg håper at politikken som nå skal formes på dette området, ikke kun inneholder populistisk symbolpolitikk, som rammer skjevt og gir lite av seg.

Og så vet vi jo alle at vi må ta og gi her i livet. Mye skal på vektskålen, og mange kameler skal svelges. Men la oss i det minste håpe at ordene Jonas Gahr Støre delte med sine partifeller valgnatten, ikke blir hengende i løse lufta. La oss tro at nå er det vanlige folk sin tur!

Og i mellomtiden mens vi venter på svar på alle disse ubesvarte spørsmålene, så får jeg fortsette å konsentrere meg om å bidra så godt jeg kan i denne kommunen. Ny møterunde står for tur, og en av de sakene som nå kommer opp er veien videre for Herefoss skole.

Jeg tror Herefoss skole blir reddet fra nedleggelse denne gangen, forhåpentligvis er vi mange nok politikere som lander på samme konklusjon. For meg er dette et enkelt valg å ta. Så lenge de som bor på Herefoss ønsker at skolen skal bestå, så er det min oppgave som folkevalgt å lytte til dem. I mine øyner er det uklokt å legge ned en skole imot folks vilje, i hvert fall om en ønsker og har tro på en kommune med tre levende sentra.

Jeg ser frem til å ta fatt på enda en høst i politikken i Birkenes, og har stor tro på at Senterpartiet lokalt også vil bidra med mye bra politikk fremover.

 

Silje Bjørnarå Drangsholt

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.