Tre medaljer til Uldal og Kolstad Lie i rulleski-NM

MEDALJEGROSSIST. Juniorlandslagsløper Martin Uldal tok sin NM-medalje nummer 7 og 8 under NM i rulleskiskyting på Birkebeineren skistadion på Lillehammer sist helg. (FOTO: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppe)

Martin Uldal og Johannes Kolstad Lie sørga for tre nye NM-medaljer til Birkenes IL da NM i rulleskiskyting gikk av stabelen på Lillehammer sist helg.

Uldal tok sin syvende og åttende NM-medalje da han rulla inn til sølv på sprinten og bronse på fellesstarten i eldste juniorklasse (20-22 år). På lørdagens sprint skjøt juniorlandslagsløperen feilfritt på første skyting, men måtte se to blinker stå igjen etter andre skyting og gikk i mål 23 sekunder bak gullvinner Martin Nevland fra Figgjo IL som skjøt fullt hus. På fellesstarten dagen etter skjøt birkenesløperen feilfritt på første og én bom på andre på både liggende og stående skyting og var under halvminuttet bak gullvinner Jørgen Solheim Sæter fra Os IL.

GRATULERER!. Martin Uldal (t.v.) gratuleres med sprintsølvet av bronsevinner Simen Eliassen Kvarme fra Steinkjer skiklubb. Gullvinner Martin Nevland fra Figgjo IL i midten. (FOTO: Leo Solland)

– Jeg har jo lyst på gull, men er fornøyd med to medaljer, og så er jo dette sommer-NM, og da er det viktigst å se at formen er god og at pilene peker i riktig retning, sier Uldal til Birkenesavisa. Han fikk svarene han ønska seg, både på standplass og i sporet.

– Det er når snøen kommer det teller, men jeg tar dette som en pekepinn på at vinteren kan bli god. Dette er første året på lenge at jeg har fått trent skadefritt, så jeg har hatt en veldig god utvikling, sier juniorlandslagsløperen og legger til at han aldri har vært mer optimistisk før vintersesongen, der det uttalte målet er gull i junior-VM.

Første NM-medalje

For førsteårsjunior Johannes Kolstad Lie var bronsen på lørdagens sprintdistanse den aller første NM-medaljen.

FØRSTE NM-MEDALJE. Johannes Kolstad Lie med NM-medaljen rundt halsen. (FOTO: Trude Kolstad Lie, BIL skiskyttergruppe)

– Jo, det var gøy, det, sier den ferske NM-medaljøren nøkternt når Birkenesavisa når ham på telefon på Lillehammer, hvor han har flytta på hybel og går første året på NTG (Norges toppidrettsgymnas).

Herefossingen skjøt feilfritt på første og én bom på andre skyting, og var bare to sekunder unna sølvet og snaue halvannet minutt unna gullet som gikk til Kasper Ågheim Kalkenberg fra Skonseng.

SATSER. Johannes Kolstad Lie har flytta fra Herefoss til Lillehammer for å gå på skiskytterlinja ved Norges toppidrettsgymnas. (FOTO: Trude Kolstad Lie, BIL skiskyttergruppe)

– Det var et bra løp. Jeg åpna i grei fart og klarte å gå jevnt inn til mål, forteller Kolstad Lie. Han er også godt fornøyd med innsatsen på standplass som ga fem treff på liggende og fire på stående.

– Det viser at jeg er på rett vei og at jeg er oppe i toppen der. Det gir motivasjon til å trene videre, sier birkenesløperen, som har en ny NM-medalje og en plass blant topp ti sammenlagt i Norgescupen som mål for den kommende sesongen.

Sterk laginnsats

Det var flere birkenesnavn å se på øvre halvdel av sprintresultatlista i yngste juniorklasse for gutter. På 14. plass finner vi Tobias Kerlefsen Håverstad, på 16. plass Oskar Dalene og på 26. plass Nils Henrik Smeland. Håverstad gikk seg opp fem plasser på fellesstarten og ble beste birkenesing i årsklassen med en sterk 9. plass, til tross for syv strafferunder. Kolstad Lie merka at han hadde tatt ut alt på sprinten dagen før og måtte nøye seg med en 12. plass på fellesstarten etter seks turer i strafferunden. Også Oskar Dalene skjøt for mange bomskudd til å hevde seg denne dagen. Det ble til slutt 12 strafferunder og en 31. plass. Nils Henrik Smeland sto over fellesstarten.

Eneste BIL-jente i yngste juniorklasse, Sofie Muren Reenberg, gikk inn til 29. plass på sprinten og 27. plass på fellesstarten.

God langrennsform

Eneste birkenesing i eliteklassen for herrer, Espen Uldal, viste god form i sporet og forbedringspotensiale på standplass. På sprinten gikk han inn til 21. plass etter å ha skutt feilfritt på liggende og bomma tre ganger på den stående skytinga. Med dét var han drøye to minutter bak norgesmester Vetle Sjåstad Christansen, som skjøt feilfritt. Uldal gikk seg ned en plass på resultatlista på søndagens fellesstart etter åtte turer i strafferunden. Han var likevel «bare» to og et halvt minutt bak dobbeltvinner Sjåstad Christiansen som igjen skjøt fullt hus.

I dameklassen klinka Siri Aas til med en 10. plass på sprinten etter feilfri skyting på liggende og én bom på stående. I mål var hun 1.39 bak Ingrid Landmark Tandrevold fra Fossum som vant foran Marte Olsbu Røiseland fra Froland. Vegdølen åpna sterkt også på fellesstarten med en feilfri første skyting, men røyk på tre strafferunder på andre skyting. Hun henta seg pent inn igjen med null bom på tredje og én bom på fjerde og siste skyting. Det holdt til 19. plass. Klubbvenninne Katinka Kleveland var ikke like heldig på standplass, og gikk inn til 32. plass på sprinten etter én bom på liggende og to på stående. På fellesstarten ble det seks strafferunder og 26. plass.

Uheldig på standplass

Liv Marte Aas i eldste juniorklasse hadde heller ingen heldig dag på standplass på Birkebeineren skistadion og måtte ta tre strafferunder etter liggende og fire strafferunder etter stående skyting på sprinten. Det endte med en 27. plass på vegusdaljenta. På fellesstarten ble det ni strafferunder og 22. plass.

Herman Emil von der Ohe tok en 29. plass i 19-årsklassen på sprinten med femti prosent uttelling på skytinga. På fellesstarten økte han treffprosenten til 75 og rulla inn til en 18. plass.