– Det var vel det en kan kalle et fortjent tap

TRENERVIKAR: Sportssjef Rune Imenes, her avbilda under en interncup for aldersbestemte lag tidligere i år, leda birkenesherrene i lagets første seriekamp på halvannet år.

Rygene ble for sterke for et kamprustent BIL-lag i birkenesingenes første seriekamp på halvannet år.

– Det var vel det en kan kalle et fortjent tap, innrømmer «caretaker manager» Rune Imenes, som leda laget fra sidelinja i trener geir Atle Ellingsens fravær. Da dommeren blåste av kampen på Agdersveis Stadion Rygene fredag kveld, sto det 2-0 i hjemmelagets favør.

Det var Rygene som kom best i gang, dog uten å skape de store målsjansene.

– Vi sleit de første ti minuttene. Da kjørte de litt over oss, uten at det ble det store ut av det. Vi bar preg av at det er lenge siden vi har spilt kamp, forteller Imenes. Birkenesingene spilte seg etter hvert mer inn i kampen, men det var Rygene som fikk nettkjenning. Den første kom på overtid i første omgang på et innlegg fra sida som ble bredsida i mål. Den andre kom midtveis i andre omgang.

– Da går lufta litt ut av ballongen, og vi har mer enn nok med å forsvare oss, forteller Rune Imenes.

Rygene bedre forberedt

Trenervikaren er fornøyd med det defensive spillet i første omgang, og likte det han så første halvdel av andre omgang.

– Da får vi ballen ned på bakken og prøver å spille litt, sier Imenes. Etter hvert måtte imidlertid sentrale spillere ut med skade og krampe. Da rakna både spillet og den defensive organiseringa, og det kom tydelig fram at birkenesingene mangler kamptrening.

– Vi tapte mye dueller, de løp mer og var sterkere enn oss, og de skapte mere sjanser. Det var tydelig at de hadde mer kamptrening enn oss, de kom med et helt annet trøkk og et helt annet tempo, forklarer Rune Imenes.

Tror på bedre tider

Rygene hadde fire treningskamper og én seriekamp i beina før fredagens oppgjør mot Birkenes. Den første seriekampen endte for øvrig også med seier, 3-2 over Donn 2. Imenes tror derfor at hvittrøyene kan ha møtt en av seriefavorittene allerede i første kamp. Det blir uansett en tøff høstsesong for Birkenes, påpeker han.

– Jeg vet det blir tøft, men det skinner gjennom at vi mangler kamptrening, så jeg ser ikke så veldig mørkt på fortsettelsen, for jeg vet at vi kommer til å bli bedre og bedre utover høsten, sier Rune Imenes. Birkenes’ neste seriekamp er mot Torridal hjemme i Birkenesparken mandag 30. august.

 

 

KAMPFAKTA

Rygene – Birkenes 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 (45), 2-0 (70)

BILs lag (1-5-3-2): T. Salvesen – R.M. Gebrehiet, L. Aamlid (kap.), O.M. Byremo, T. Heldås Holte, E. Wisløff-Ohrvik – P.S. Eikenes, J. Frigstad, J. Myhrebakken Bergstøl – K. Knapstad Antonsen, K.S. Githmark Hauge. Benytta innbyttere: T. Haugen Bildøy, H. Birkeland Flaa, S. Stavland Ohrvik, A. Moldal.