Solid birkenesinnsats i Blink-festivalen

SKI/SKISKYTING. Birkenes IL var solid representert da den årlige Blink-festivalen gikk av stabelen i Lysebotn og Sandnes sist helg. Både Lars Helge Birkeland, Håkon Svaland, Espen Uldal og Thor Arild Aas viste gryende langrennsform, mens Nils Christian Aabel imponerte på skytebanen.

I RUTE: Ny pers i Lysebotn Opp, finaleplass i skyteduellen og to gode konkurranser i skiskytterløypa i Blink-festivalen viser at Lars Helge Birkeland er i rute før skiskyttersesongen. Neste test er sommer-NM i Steinkjer om to og ei halv uke. (ARKIVFOTO)

Blink-festivalen, som regnes som verdens største sommerskifestival, startet torsdag med det knallharde motbakkerennet Lysebotn opp, med start i Lysebotn sentrum og mål ved Ørneredet, syv kilometer og 640 høydemeter oppe i fjellsiden. Raskest av alle opp hårnålsvingene i år var Heidi Weng og finske Matti Heikkinen med henholdsvis 34.14 og 27.52. Etter Weng fulgte fire finske jenter, mens Fanny Welle-Strand Horn ble beste norske skiskytterjente på en 13. plass, fire minutter bak Weng. Snaue tre minutter etter Heikkinen gikk Lars Helge Birkeland i mål, til en 21. plass. Håkon Svaland fulgte opp med 40. plass i det knallsterke selskapet, slått med snaue fire og et halvt minutt av finnen. Med dét var Håkon bare tre plasser og 12 sekunder bak en kar som verdenscupvinner Martin Fourcade, mens han slo Petter Northug jr med 32 plasser og nesten to minutter. Lillebror Svaland, Lars, gikk i mål snaue minuttet bak Northug, til en 76. plass.
Som i seniorklassen, der ikke mindre enn 55 verdenscupløpere sto på startstreken, var nivået høyt og konkurransen knallhard også i de aldersbestemte klassene. I eldste juniorklasse (19-20 år) tok Espen Uldal en svært anstendig 13. plass av 53 fullførende løpere. Med sluttida 35.51 var han drøye fire minutter bak vinneren Simen Rolfsen fra Lyn Ski. IL Grys Thor Arild Aas (går for Birkenes IL i skiskyting) hadde også god fart på hjulene og tok 14. plassen i 17-årsklassen, mens BIL-løperen Magnus Aamlid gikk inn til 33. plass i klassen over. Eneste birkenesløper i kortløypa over to kilometer var Espens lillebror Martin som tok 10. plassen i 15-årsklassen.