Én god omgang holdt

MATCHVINNER: Med to matchvinnerredninger i en kritisk fase av kampen bidro keeper Thomas Salvesen sterkt til Birkenes’ første trepoenger etter sommerferien mot Rygene. Her rydder han opp i feltet mot Øyestad tidligere i sesongen.

Birkenes spilte en forrykende førsteomgang mot Rygene. Andreomgangen var ikke like god, men 4-2-seieren smakte uansett fortreffelig etter en periode med motgang.

– Ja, det var godt med en seier igjen, bekrefter trener Tor Ivar Ruud.

Etter fire strake tap i jevnspilte kamper, hadde birkenesgutta endelig marginene på sin side.

– Vi spiller en veldig bra førsteomgang. Da er vi utrolig effektive og setter vel sytti prosent av sjansene våre. Det er sjeldent, understreker BIL-treneren.

Birkenes ledet 4-1 til pause etter scoringer av Knut Arild Espegren, Jakob Flakk, Elias Christiansen og Jon Frigstad. Etter hvilen kjører hjemmelaget fram fire spisser i et forsøk på å ta igjen ledelsen. Da blir birkenesingene liggende bakpå og forsvare seg, men rir av stormen, og Rygene må nøye seg med et trøstemål på straffe. Noe BIL-keeper Thomas Salvesen skal ha sin del av æren for. Han leverer nemlig to matchvinnerredninger på stillinga 2-4.

Godt organisert

– Vi spilte fire-fire-to og var veldig bra organisert, så de fikk ikke noe rom i første omgang. I andre omgang blir vi nok litt for feige. Da blir vi liggende for lavt og blir løpende imellom. Men de klarer likevel ikke å skape mange store sjanser, forteller Tor Ivar Ruud.

Om seieren markerer vendepunktet i en sesong preget av motgang, tør han ikke spå.

– Men vi tok i alle fall et godt steg på veien mot å holde oss i divisjonen. Og så er det jo sånn at spillerne får en opptur av en seier. Den følelsen tar de med seg på treningene fram mot neste kamp, påpeker BIL-treneren.

16-0 over Lillesand

Godfølelsen kan komme godt med, for kommende lørdag kommer serieleder Froland på besøk til Birkenesparken, med en 16-0-seier over Lillesand i bagasjen.

– Det kan slå begge veier, spår Ruud, og forklarer:

– De kan ta lett på det, ettersom vi ligger et godt stykke nede på tabellen, eller så flyter de på medgangsbølgen. Det vi kan ta dem på er uansett innsats, trøkk og tæl.

Han er imponert over egne spillere.

– De har ikke mista trua selv om vi har hatt den motgangen vi har hatt denne sesongen. De går på banen for å vinne uansett.

Kampstart i Birkenesparken lørdag ettermiddag er klokka 15.00.

Kampfakta

Rygene – Birkenes 2-4 (1-4)

Bane: Rygene Stadion kunstgress

Mål: 0-1 (4) Knut Arild Espegren, 1-1 (10), 1-2 (25) Jakob Flakk, Elias Christiansen (35), 1-4 (40) Jon Frigstad, 2-4 (70, str.)

BILs lag (4-4-2): T. Salvesen – E. Christiansen, O.M. Byremo, L. Aamlid, T. Holte – J. Sundtjønn (K.A. Ludvigsen 30 min), G. Mollestad, J. Frigstad, K.A. Espegren – J. Flakk, K. Aamlid (E. Håkedal)

 

Birkenesavisas spillerbørs:

3 poeng – Thomas Salvesen

2 poeng – Knut Arild Espegren

1 poeng – Jakob Flakk