Nytt eksklusivt overnattingstilbud på Flakk

Egil Flakk førte i 2002 opp Fløtermuseet på Flakk. Nå har dattera Grete, sammen med mannen Jon Ødegård overtatt eiendommen på Flakk, og de vil gjerne utvide tilbudet på gården, slik at flere kan få øynene opp både for stedet og historien.

Grete og Jon har brukt store deler av våren på forberedelsene, og har satt opp to lavvoer i bakkant av fløtermuseet. De planlegger ytterligere to på området senere. Planen er å åpne for besøkende gjester neste sommer. For å tilby gode forhold for gjestene har de også fått satt opp et service- og sanitærbygg på området.

– Noen kaller det «Glamping», men vi er ikke helt på det begrepet. Vi liker mer å kalle det tretopplavvo, sier Grete. Lavvoene står på en høyde bak fløtermuseet, blant tretoppene, men med god utsikt til Dike-elvas utløp og Flakksvann.

Glamping er veldig populært for tiden. Ved Glamping eller «glamorous camping», bor man i et telt, men har det mye mer bekvemt enn på en vanlig telttur. Teltet er mye større, liggeunderlag byttes ut med senger og soveposer med dundyner.

– Det er blitt populært med annerledes overnatting. Da krever man kvalitet. Det trenger nødvendigvis ikke være billig, men det må være spesielt, sier Grete.

I tillegg til flott overnatting tilbyr de både natur og kultur. Her vil de få en luksuriøs overnatting, i ett med naturen. Kjøkken og toalettanlegg et lite steinkast i fra, og tilgang til blant annet kano og badestamp. Ønsker man å fiske eller gå turer i marka er det mange muligheter for det også.

– Vi prøver å få det litt eksklusivt, og det er nok ikke her man reiser for å få den billigste overnattinga, sier Grete. Hun er sosionom, mens Jon har bakgrunn som elektronikkingeniør. De overtok gården i 2011, og har gått noen år med ideen.

– Vi har brukt hele våren, og fortsatt er det en del som står igjen. Nå skal vi rydde litt forsiktig rundt lavvoene, slik at man får Dike-elva og Flakksvann midt imot når man åpner øynene på morgenen, sier de.

De gjør det meste selv, men har trengt hjelp til service- og sanitærbygget. Det har vært viktig for dem å benytte seg av lokale håndverkere. Det har de klart, hovedsaklig fra Birkenes, men og noen håndverkere fra Lillesand.

De ønsker også å vise fløtermuseet til flere. Slik det var nå er det ukjent for de fleste. Overnattingsgjestene kan nå gjøre seg godt kjent med fløtermuseet. For dem som ikke vil vente til overnattingstilbudet åpner, er det gode muligheter til å avlegge fløtermuseet et besøk allerede i høst. Da blir det «Naturlos»tur dit, i regi av Bygdemuseet og Lillesand og Flaksvandsbanen.

– Vi investerer mye tid, penger og arbeid i dette nå. Målet er å på sikt skape vår egen arbeidsplass her fremover, sier Jon, og beskriver området slik; I mine øyne er det et eldorado her, med egen holme, elva og vannet, som nærmeste nabo.

– Noen vil kanskje si det er litt galskap. Det er det nok, men veldig moro og, skyter Grete inn. Hun synes det er et spennende prosjekt, men og at det har en egenverdi å åpne området. – Vi håper å kunne gi en totalopplevelse av naturen og kulturhistorien på stedet. Flakkområdet med tømmerfløting og sagbruk var vårt første industriområde, og både min bestefar Trygve og oldefar Tellef var fløteformenn her på stedet. Vi vil gi en unik kopling til fløterhistorien, og alt dette presenterer vi nå på en bedre og mer organisert måte, avslutter hun.