Pastor Thor-Harry Nordvoll takker av etter ni år i frikirka

Etter ni år i Birkeland Frikirke finner pastor Thor-Harry Nordvoll tiden moden for å gi seg. Han har de siste årene jobbet 50 prosent stilling som pastor, og like mye som lærer på Herefoss skole. Når han nå slutter som pastor går han over i en 100 prosent stilling ved skolen.

– Tida var inne for å overlate stafettpinnen til noen andre. Før var det ofte slik at pastorene stod i tjeneste 7 år av gangen. I så måte er jeg litt på overtid, så nå kan andre overta, sier han.

Han er ikke bekymra for fortsettelsen, men er trygg på at Frikirka er i gode hender. – Det var 60 medlemmer da vi kom hit. Nå er vi 150. Vi er en alt i ett kirke. Vi ligger sentralt, og vi har tilbud til hele familien, både til barn, unge og voksne, sier han.

Det er foreløpig ingen nyansettelser av pastor i år. De vil foreløpig basere seg på frivillig basis av lokale, samt hente inn eksterne talere.

– Hvordan vil du beskrive tiden din her på Birkeland?

– Det har vært en fantastisk spennende tid. Vi har opplevd en veldig god tilvekst i menigheten. Spesielt er det kommet inn mange barnefamilier. En annen stor ting som har skjedd er selvsagt totalrenoveringen av bygget, noe som også har gitt oss et godt løft, forteller han.

Bygget er ideelt og superpraktisk menigheten. Det er en utrolig flott menighet å være pastor i, med utrolig mye fine folk, sier han.

Når han blir bedt om å beskrive sin styrke som pastor pleier han å si; Det er kona mi. Hun har en fantastisk måte å møte mennesker på.

Han og familien vil fortsatt være tilknyttet menigheten, men ute av styre og stell. Det har skjedd store endringer også i fembarnsfamilien i løpet av tiden på Birkeland. De eldste barna er flyttet ut. Nå er det bare yngstedattera Sanna, som skal til på 10. klasse til høsten igjen hjemme. Det medfører at de ikke har noen umiddelbare planer om flytting, men ser det som naturlig å bli her på Birkeland i hvert fall ut kommende skoleår. De har ikke lagt planer lenger enn for det året, og hva som skal skje senere er ennå uklart. Nordvoll sier likevel at kona Cathrine har en tiltrekning mot nord, og at det godt kan hende de flytter nordover senere.

Familien er blitt veldig glad i plassen, og menneskene. – Sørlendinger er fine å forholde seg til, men de kan godt bli flinkere til å si ifra om det er noe, sier han. Han ønsker også mer samarbeid mellom menighetene. – Skulle ønske vi fikk til litt mer samarbeid, men det kan selvfølgelig vi også innby til. Noen uenigheter er det, samtidig er det nok ting vi kan enes om, mener han.

Selv om han er strålende fornøyd med tiden i Frikirka må han medgi at den siste tida har vært utfordrende. – Korona har vært krevende som pastor. Det har vært krevende både å planlegge og gjennomføre samlinger. Man jobber for å tilpasse ting, og i siste liten blir det skrinlagt. Det har vært et litt slitsomt jojo-forhold, forteller han.