Over 1,5 millioner kroner i spillemidler til en rekke positive tiltak i Birkenes

TOBIAS JORDE. Det er nå innvilga støtte til både gapahuk og lysanlegg knytta til tursti og skiløype på Tobias jorde.

Hvert år søkes det om spillemidler til ulike anlegg for fysisk aktivitet i kommunen. Nå har seks av disse fått innvilga støtte – på totalt 1 520 000 kroner.

Det er innvilga 300 000 kroner til klatrevegg ved Birkeland skole. Et bra beløp til prosjektet som har ei kostnadsramme på drøyt 600 000 kroner.

Til lysanlegg knytta til tursti og skiløype på Tobias jorde er det også innvilga 300 000 kroner. Her er kostnadsramma nær 790 000 kroner.

Til et anna prosjekt – gapahuk – på Tobias jorde, er det innvilga 83 000 kroner. Kostnadsramma for denne gapahuken er på 274 750 kroner. Så den må vel bli fin.

Så er det innvilga 267 000 kroner til lager og sanitæranlegg i Birkenesparken. Her er kostnadsramma i overkant av 800 000 kroner.

Til lager og sanitæranlegg ved Kyrkjekilen på Herefoss er det innvilga 251 000 kroner. Dette prosjektet har ei kostnadsramme på godt over 1 million kroner.

Det siste prosjektet i Birkenes som er innvilga støtte, er klubbhus, lager og hangar på Freds Myrer Modellflyanlegg. Støtta til dette er 319 000 kroner. Her er kostnadsramma på drøyt 950 000 kroner.

Følgende søkte prosjekter fikk avslag:

Pumptrackanlegget ved Valstrand skole, sandvolleyballbane ved Valstrand skole, tursti Møllebekken – Skorvann ved badeplassen i Berse – og kunstgressbanen til 11´er fotball i Birkenesparken.

Kulturleder i kommunen, Wenche Flaa Eieland, uttrykker glede over innvilga støtte til de seks tiltaka. Hun forteller at Idrettsrådet i kommunen hadde innstilt på at søknaden om støtte kunstgressbanen i Birkenesparken ble prioritert, framfor støtte til lager og sanitæranlegg samme sted. At dette rådet ikke ble fulgt, syns hun er litt underlig.

Spillemidlene kommer fra overskuddet til Norsk Tipping. Disse midlene fordeles av kulturdepartementet, og det er fylkeskommunene som behandler søknadene sendt inn fra hver kommune.

Spillemidler kan innvilges til bygging og rehabilitering av anlegg for idrett og fysisk aktivitet. Formålet er å bidra til at flest mulig kan drive med både egenorganisert aktivitet og aktivitet i regi av den frivillige medlemsbaserte idretten.