Det nye kunstgresset i Birkenesparken innvia med interncup

FINT DRIV. Kaja Marie Aamlid Bjelland var toneangivende på sitt jenter 12/15-lag.

Denne helga kunne spillere fra 7 til 15 år endelig trekke kampdrakta over hodet og vise fram sine fotballkunster i Birkenesparken.

Fredag kveld og lørdag formiddag ble mer enn 40 kamper gjennomført, da Birkenes IL Fotball inviterte til interncup for å gi spillerne kamptrening, og ikke minst innvie det nylagte kunstgresset på hovedbanen.

GODT TILSLAG. Nylagt kunstgress kan være en utfordring, men etter hvert som det friksjonsreduserende gummigranulatet ble tråkka ned i gresset, ble banen bedre og bedre å spille på.

– Fantastisk! Nydelig å se dem dra på seg drakta og spille kamp igjen, sier Rune Imenes, sportslig leder i Birkenes IL fotball.

SPORTSLIG LEDER. Rune Imenes gleda seg stort over den myldrende aktiviteten på det nye kunstgresset.

– Vi må jo gjøre det vi kan for at de skal få spille litt, legger han til. Bak ham er en ny kamp nettopp blåst i gang; jenter 12 og jenter 15 har delt lagene sine i to og slått dem sammen til to blandalag. Nå spiller de mot hverandre, etter å ha spilt mot gutter 12 for noen minutter siden.

INNSATS. Stor innsats og tøffe dueller viste tegn på at spillerne var sultefora på kampspill.

– Skikkelig gøy! Jeg har gleda meg lenge, sier Kaja Marie Aamlid Bjelland (14) etter kampen. Resultatene ble så som så, men dét var ikke det viktigste. Det viktigste var å få spille kamp og teste det nye kunstgresset som ble ferdig uka i forveien.

– Ballen trilla ikke så godt i begynnelsen, men det ble bedre etter hvert, så dette tror jeg blir veldig bra, sier Kaja Marie. Nora Fauske Heia, lagvenninne til vanlig, motstander fredag kveld, er enig.

– Veldig deilig å spille på, bedre enn forventa, er 14-åringens dom. Begge savner å spille kamper og håper de snart kan komme i gang med seriespill. Det er imidlertid høyst usikkert når dét kan skje.

FART OG TEKNIKK. Nora Fauske Heia fikk ut mye oppsamla fotballenergi på nykunstgresset i Birkenesparken. Det fikk mostanderne merke.

– Sånn det ser ut nå er jeg redd det ikke blir før til høsten, tror Rune Imenes. Han har imidlertid en aldri så liten trøst på lager til kamphungrige jenter og gutter:

– Kommer vi ikke i gang med seriespill snart må vi arrangere en internturnering til før sommeren.